>

**Kami**

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

PengikutKu...

Thursday, December 31, 2009

NOTTI-FACE GIVEWAY

STICK MODE ENTRY TILL 31 DISEMBER 2009..
NEW ENTRY SCROLL DOWN...


contest ni nk join gak...huhu...sume nk join klu berpeluang..hehehe..dianjurkan oleh ..hemm...sesaper nk join masih sempat...hehehe..nk tau syarat2nyer klik sini...so pict yang dipertaruhkan...

nama: Nor Eryna Raisya Mohd Khusairi
papa&mama: Nor Marlisa & Mohd Khusairi
Umur :7bln
Tarikh Lahir :17/5/2009
perihal pict :
time ni disnap masa Raisya asyik bercakap...sambil buat muka poyonyer la...ala baby cakap cmner sgt...poooo...paaaa..buuuu..aaaaa..cm2 ler kiranyer...nmpk notty sgt...cz muka yg terlalu poyooo..kn..kn..

CUTEST BABY 2009 CONTEST by Mama_Aqish

STICK MODE!!
31 DECEMBER 2009
NEW ENTRY SCROLL DOWN...


ha..nk try this contest lak...dh lama ingt nk post untuk contest ni tp cm xtau nk post pict mana...hahaha...sume cantik kn pict Raisya..hehehe

pe2 pn letak pict ni jelh..ni pict yg agak latest gak arr..Miss Ema yg tolong pilihkn this pict cz aku tersgt2 blur..hehehe

Nama : Nor Eryna Raisya binti Mohd Khusairi
D.O.B : 17 Mei 2009
Umur : 7bln

so sesaper nk join this contest masih sempat tau...nk tau syarat2 klik sini..

2009 menghilang 2010 menjelang

mengenangkan tahun 2009..banyak memori baru tercipta ditahun ini...suka dan duka semua diharungi dengan tabah dan pennuh kesabaran..alhamdulillah masih berkesempatan hidup ditahun ini dan mengecapi semua perkara di tahun ini....semoga akan dipanjangkan umur ditahun yang seterusnya (2010)..semoga banyak perkara gembira akan terjadi ditahun baru...insyaallah...

Sejarah yang dicipta ditahun 2009

Kerja

1. Pindah Masuk Bilik Baru...(Bilik Secreteriat Kualiti PPSP)
ok ar cz dh ada bilik sendiri..happy n dh xde serabut cm duk kt luar tp agak ketinggal byk hal sejak duk dlm bilik ni...huhuhuhu
2. Ditugaskan sebagai ketua Unit Pentadbiran Am, Pembangunan Staf dan Pengurusan Sistem
hemm..byk yang perlu dipelajari sejak ditugaskan sebagai ketua, tp alhamdulillah ok...
3. Hubungan sesama staf di opis dh semakin erat
tahun ni...masalah dengan staf2 lain di opis ni dh boleh diatasi...dh boleh menilai n mengenali hati budi termasuk dh mengenali sebara detail staf2 di sini...mungkin sebab dh dikira lama berkhidmat...thun sebelumnya..nama2 staf pn xtau..skrg semua dh tau...syukur...belajar dengan cepat n dapat bergaul mesra dengan lebih baik...

MY Life (Family)

1. paling utama....melahirkan my 1st baby -Nor Eryna Raisya(17/5/2009)
2. Berjaya settlekan pembayaran my kereta-CBA 3903
hemm...tahun ni aku buat personal loan...semata2 nk buka bengkel my hubby...tp langsung xjalan..n balance nyer aku buat fullsettlement utk kereta...
3. Pindah Rumah
walaupn kecik dr sebelum ni..tp alhamdulillah...dpt menjmatkan belanja bulanan...dpt elak dr masalh air dan lain2...rumah lama agak xpuas hati wlpn besar....
4. Kamera Olympus
hemm...dh lama duk mengidam nk kamera digital..alhamdulillah dapat gak...wlpn xdpt yg canggih n gempak...dpt yg biasa2 pn dh suka sgt2...cz dh lama duk mengidam nk memiliki kamera digital sendiri...agak kuno kn..
5. About My Parent...bertambah kucar kacir..
tahun ni agak malang cz my parent dh xsehaluan...tp aku rasa mungkin ini yang terbaik bagi diorang dan kami anak2nya...dah terlalu lama kami terpaksa fikirkan semua ni..semoga akan bertambah baik hidup kami n my parent nant..
6. Kami Makin ceria...
sejak kehadiran Raisya...rumahtangga kami bertambah ceria..tiap masa perkara utama yang kena pk ialah Raisya...Happy..happy..n Happy...

...Moga Tahun 2010 akan lebih baik dari tahun 2009...


Wednesday, December 30, 2009

CONTEST GAYA TUDUNG MENAWAN



nk join contest ni gak..huhuhu..last minit dh ni...hemm..tp masih sempat...dianjurkan oleh pn.Afidah...hemm..mcm2 style n gaya tudung sekarang yang penting perlu confidem je nk pakai n nk mencuba...
mcm pict kt bawah ni sy pakai shawl...mula2 pakai agak xcnfidem jer...rasa mcm xbest n xlawa..tp akhirnya sgt berpuas hati...cara pakai pn xde ler susah sgt n agak kemas...nk buat kerja pn xde ler serabut sgt...

pict kt bawah ni lak tudung jenis instant..uik betoi ker aku eja ni...hantam jer la....yg ni just sarung n pakai..ala2 tudung ariani n sekutunya...nk kemas just taruk pin kt belakang..senang,simple, xpayah gosok n paling penting nmpk lawa n menarik...ok..sekian sajaaaa...


syarat2nya rasanyer dh dipenuhi semuanya...so nk tau syarat2 klik sini dh ler..mls nk copy n paste kt sini..hehehee

AlmariAdel - New Year Giveaway


AlmariAdel nak menganjurkan satu giveaway...so sesaper nk join...blh ler sertai..hadiah misteri tauuu...nk tau syarat2nyer klik sini


Tuesday, December 29, 2009

Always be My Baby Contest !

nk join contest ni...syarat2 pn senang n simple..so per lagi..join arr...yg nk join contest ni n nk tau syarat2nya...klik sini

nak join contest ni...
jom..jom...kita join contest ni...snap picture dulu..
ok..senyum..senyum...cakk..ok!!




Monday, December 28, 2009

MOBS END OF YEAR CONTEST

"BEST FAMILY PHOTO"

waaa..last day nk join niii yang dianjurkan oleh MOBS....hemm...xde pict yg cantik2 arr...tp sbb nk masuk gak so i pertaruhkan pict kt bawah ni...

ni latest picturenyer...time hujung minggu..kitorang p lepak2 kt Pantai Irama, Bachok n ni 1st time Raisya p pantai..reaksi Raisya sungguh teruja..so lain kali boleh p lagi...huhuhu...

so syarat2 nyer boleh ler tgk kt link ni ok..tarikh tutup ari ni..28/1/2009...

Sunday, December 27, 2009

Baby wearing Baju Melayu/Baju Kurung Contest


nk join contest ni..dianjurkan oleh anak 2 u

nama: Nor Eryna Raisya binti Mohd Khusairi
umur:7bulan++
nama ibu:Nor Marlisa Saudi
email :shazlis_xtrem@yahoo.com
alamat:pt117, taman sri pulau
kubang kerian,
16150 Kota Bharu, Kelantan
tel : 019-6411366


so sesaper nk join..klik sini utk tau syarat2nyer...


CANDID PHOTO CONTEST


nk join contest ni lak...huhuhu..xbyk pn koleksi candid2 ni...klu ada yg candid mesti delete terus dr koleksi..huhuhu..xsuka bebenor nengoknye..huhuhu..tp sib baik ada yg dak opis simpan pict candid...so boleh ler menjoinkan diri..

hah..tgk picture ni...hudus bebenar ler...story sal pict ni ckit..hemm..time ni buat jamuan utk raya puasa hari 2...n ada lak budak praktikal yg suka bebenar mencandidkan org..so aku salah seorang yang terkena...huhuhu..dh elak ingt xde ler disnapnyer..tup2 tgk picture pas jamuan 2..wahhhh...dia snap gak...hemm...hudud2..

so sesiapa nk join this contest klik sini ok utk tgk syarat2nya..

"SuRv3Y SuRv3Y" C0nT3sT

contest ni berlangsung sehingga 25 januari 2010...yang dianjurkan oleh blog Mama Reen (http://duniasimanja.blogspot.com)
tp nk kna wt karangan ler plak..dh ler subjek yang paling xsuka di zaman sekolah tp sebab nk join this contest so try2 buat jer ler ekk..if banyak salah dalam kranagn ni sory ekk cz sy just nk paparkn isinyer jer...hahahaha

"SuRv3Y SuRv3Y" C0nT3sT yang dianjurkan untuk memantapkan blog Mama Reen yang mana blog Mama Reen merupakan blog niaga yang menjual pelbagai produk berkaitan bayi, contohnya pakaian bayi dan menawarkan harga yang sangat bebaloi-baloi.pada pendapat saya produk-produk yang diniagakan oleh Mama Reen sangat menarik dan memaparkan desing2 pakaian untuk anak-anak yang terkini bersesuaian dengan perubahan masa dan zaman di samping menawarkan harga yang sangat konsisten dengan produk. Tapi seandainya Mama Reen menjual produk Cloth Diaper dengan harga yang lebih murah dr blog2 lain lagi bagus dan saya rasa lebih lengkap. Saya yakin blog dan perniagaan mama reen akan bertambah maju. Dari segi servis tidak dapat saya pastikan kerana saya belum menjadi pembeli bagi produk di bloh Mama reen ini. Desing blog Mama Reen juga amat menarik tapi jika dapat tukar ke warna yang ceria lagi bertambah menarik bersesuaian dengan imej blog mama reen yang menjual produk bayi kerana kita tahu bayi berimej ceria kan...oklah..sekian karangan merapu dari saya...sudi2 ler membaca...yang ingin join contest ni..sila klik sini untuk tgk syarat2nyer...




Friday, December 25, 2009

Medaistore Lucky Draw

...stick mode entry sehingga 25 Disember 2009...

untuk enty terkini scroll ke bawah..ok

ha..nk try lucky draw yang ni lak..mana tau ada luck..hadiah pn cm best jer..bkn per aku ni klu dpt CD utk raisya tersgt2 ar suka cz mmg dh lama nk mencuba CD cuma xde bdgt lg ar di tmbh ngn ekonomi xbrp nk stabil..huhuhu...

so...pada sesaper nk join lucky draw ni blh ar klik kt sini utk tgk syarat2nya...jom join ramai2 ok...kita tgk saper yg bertuahhhh....


Thursday, December 24, 2009

Mama Balqis 2nd Anniversary Giveaway

STICK MODE TILL 24 DISEMBER 2009
NEW ENTRY SCROLL DOWN

Photo Albums at WiddlyTinks.com

nk join giveway ni...pemenang just guna random.org jer...hope2 bertuah ler ekk...so sesaper nk join leh ler klik sini utk tau syarat2nyer..ok..utk mama balqis...semoga berkekalan hendaknyer...n bahagia selalu...caiyok..caiyok...


sharHanah's Blog Contest

waaaa...nk join contest ni lak..ari ni mood contest ar..hihihih...mood kerja xbrp nk ada..sumenyer kes period ar ni...hihihi..bila period mood pn kurang elok...hehehe..so layan blog jer la..nk kuar jupe org pn mls jer...hemm...contest ni dianjurkan oleh sharhanah..

just buat dialog antara anak n papanyer je...dialognyer ialah:..

Papa: Apa pandangan arissa bila tgk papa buat cmni...hansome n macho tak papa?
arissa:hemm..arissa rasa papa kena renovate ckit dekat tang misai tu n kna bulatkan sikit
mata...lagiiii hansome n macho..

papa: yeke?hemm...nanti papa renovate ye arissa
arissa:arissa sukaaa...nant papa arissa lagi hansome n boleh buat gaya yang lagi macho..

so..sesaper nk join klik sini utk tgk syarat2nya...

Giveway Irfanku Sayang

nk join giveway yang K.Nur buat ni..dh lama k.nur suruh menjoinkna diri tp belum berkesempatan n xde idea sal hadiah utk irfan 2..hemmm..tp ni just cuba2 kot2 betul apa yg si ayah irfan nk belikan...

hermm..jika irfan xbrp terer nk jalan rasa produk dr playskool yg ni amat sesuai..if irfan boleh jln pn still blh guna n blh jdkn kereta lak...sy pn amat2 tertarik masa mula kuar iklan kt tv..huhuhu..2 in 1..




dari segi pembelajarn lak..baik belikan baby laptop..smbail bermain boleh belajar kn time cm irfan baby start blaja sume benda..hemm...tp per2 pn utk beli mainan utk anak2 terpulang pd kepentingn dan kna selidik baik n buruknya sesuatu permainan 2 ke atas anak-anak kn..


okla k.nur..2 jer ekk..per2 pn...happy birthday utk irfan....
sesape nk join giveway ni masih sempat..nk tau syarat2 klik sini

MamaCygBaBy GiVEAwaY

ada giveway lg..ni baru dpt tau..huhuhu..dianjurkan oleh MAMA FITRI DANISH...hemm..byk cara boleh dipamerkan untuk menunjukkan rasa kasih & sayang pada anak..so...tgk picture kt bawah ni ekk...nk buat karangan xpandai...pict jerlh ekk..

setiap masa n saat bersama BB Raisya pasti ciuman akan diberikan dan bb Raisya sangat menyukainya dan tersenyum tiap kali menerima ciuman itu...ciuman wajib untuk Raisya setiap hari adalah tiap kali baru bangun dari tido, sebelum&selepas mandi,sebelum& selepas pergi kerja n selepas makan...hanya itu jerlh yg dapat dipamerkan sebagai bukti kasih & sayang buat Raisya...sebolehnyer ingin memenuhi semua kehendak Raisya dan seperti bb org lain yg dilimpahkan pelbagai permainan dan pelbagai lg tapi harap raisya memahami kekurang yang dihadapi dan moga raisya akan happy bersama mamanye ni walaupun mama& papa xdpt memberi kesenangan seperti orang lain, kita sama-sama hidup bersederhana ye sayang......

CONTEST LAF'S PERFUME

jom join contest ni..dianjurkan oleh Laf's Perfume..hadiah agak menarik n best..
so sesaper nk join..klik sini untuk tengok syarat2nya.....

Wednesday, December 23, 2009

First Giveaway: Moo Moo Kow™ One-Size Cloth Diaper!

Moo Moo Kow Cloth Diapers

Giveaway dr Mummy’s Reviews lak...nak masuk contest nie senang jer...hadiah pn best gak...


  • Send an email to me with the following information:
    • Your name
    • Facebook nickname, if any
    • Choice of favourite Moo Moo Kow™ One-Size Cloth Diaper (Aplix or Snap) and colour (Visit here)
    • Who referred you, if any (Email address or Facebook nickname of your friend)
    • Blog URL, if any
  • To get EXTRA entries:
    • 1 extra entry: First 3 participants (Hurry!)
    • 1 extra entry: Become Mummy’s Reviews fan on Facebook (existing fans counted) Done
    • 1 extra entry: For each friend referred to participate in the Giveaway (E.g. Share on Facebook or email your friends) Done on Facebook - Nickname Liesa Erieysa
    • 5 extra entries: Blog about this Giveaway and link it back to Mummy’s Reviews done
    • Unlimited number of extra entries

Untuk Maklumat lanjut? sila klik SINI

Perkembangan baik dr Raisya

Sejak akhir2 ni byk perubahan yang berlaku pada Raisya...
antaranya...si Raisya dh xmkn nestum..tp nk mkn nasi macam org besar2 n dh ada gigi..1st takut gak cz bmbang effect perut dia kn cz dia masih baby kn...tp tgk xde masalah jer so terus jer la nasi cm kita mcm..tp kna lenyek2 kn jugak ar..takut effect perut kn...huhuhu..nk kasi perisa aku cmpur ngn kicap xpn buat kuah masak lemak ke xpn sayur air yg xpedas jnji blh bg khasiat n mengenyangkn dia...huhuhu..hemm...Raisya pn skrg nk mkn semua yg kita makan..isk..pantang tgk org mkn mesti dia serbu n tarik2 tangan xnk suruh org suapkn untuk dia skali...hemm..kna pilih gak ar jenis mknn kn...if xsesuai terpaksa ler pujuk Raisya ngn others makanan..cm roti..biskut ker...cm2 ar...kt sini aku tempek ckit aksi2 raisya makan...hemm..dh pandai mkn sendiri tau..dh xnk bg org suapkan..klu roti atau biskut ar...nasi xblh kasi mkn sndiri lg..hahaha...nant abis tunggng langgang dibuatnyer...huhuu

..Raisya Makan Biskut..

..Raisya Makan Roti..

hemm..lg satu..yg agak latest..hemm..raisya dh pandai duduk..tnpa disokong sesape...hemm..agak memeranjat kn...tp sudah dijangka..hahaha...bkn per...sume ni kes raisya xnk meniarap ar..huhu..kt bawah ni antara koleksi Raisya tgh duduk...tp ada gak yg disokong...tp 2 yg masa mula2...takut gak nk lepas terus takut terbalik terhntuk lak kepalanye..huhu..actually sebenarnya penah jer Raisya terbaik..huhu..nangis..jatuhkn...hahahaa..

20/12/2009

n latest pict..disnap semalam (22/12/2009)berjaya duduk dengan sempurna n dh xdisokong oleh sapa2 ..siap boleh slamber duk makan biskut..sungguh memberangsangkan