>

**Kami**

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

PengikutKu...

Wednesday, July 28, 2010

Aku Dilanda Kerisauan...

huhuhu...aku baru jer habis pening n sakit otak tang keje...hemm..ingt abis pk sal keje xde la yg memeningkan kepala lg..adoi...byk sungguh cubaan yg Engkau berikan pada hambaMu ini...aku redha...aku tau Kau menyayangiKu dengan memberi pelbagai dugaan ini...



huhuhu..korang mesti tertanya2 kn pesal aku duk pening...huhu..actually sal my Raisya la...hemm..sal babysitter dia...hemm..katanya mula2 time puasa hingga raya xnk jaga my raisya,,...so aku ok jelh lgpn my hubby pn xkeje kn..per salahnya mnjimatkn duit yg ada utk raya ni...xdela nk kena kuar utk bbysitter utk raya kn...pas2...bbysitternya ckp abis bulan 7 xnk jaga dah...nk strt rehat dah..hemm...aku agak karget arrr ckit...hemm..yele..puasa xlg kn..tp aku cool kn diri ni ckp ok jer...hemm..tp last2...semalam punya citer...dia ckp xnk jaga terus dh pasni..adoi la...cm nk nagis pn ada mula2 dengan...mana aku nk cari bbysitter lain...hubby aku ckp nk suh MIL jaga...aku per lg..bangkang 100% la...xnk la bg anak duk jauh dr kita...huhu..yele...kita blk keje penat2 arap ada anak blh la menghilangkn penat n tension otak...dh la bdgt akan lari...mana xnyer...asyik2 nk blk tgk anak...

huhuh...so ni tgh pening pk hal ni....xtau la cmner..per2 pn...smpai raya ni mintk2 hubby aku akan jaga lg anak...pas2 la plak...bkn per tkt2 my hubby dpt keje kn...dia pn byk urusan itu ini..bila jaga anak..susah nk gerak la kn...huhuhuhu...moga allah permudahkan segalanya..cm mula2 raisya ngn babysitter 2..kitorg xcr bbysitter tp dia cr kita...hope kali ni pn cm2 gak..ada yg sudi menawarkn diri....

opsss...lupa nk bgtau...hemm..blog shop aku telah diupdate dgn cd2 yang terdapat di kedai kami....jom terjah kesana n dapatkn cd2 dgn tawaran2 yg best2...jom

Mrs.Khusairi Shop



Friday, July 23, 2010

Musim buah...



hemm...tahun ni blh dikatakn dapat makan semua jenis buah2 tempatan...semua FOC..segar dr kebun..hehehe...best betul dapat kawin ngn org yg kaya ngn kebun buah ni,..isk..isk.,..araf kt my familu rasanya xmerasa kot semua 2..hihihi...kitorg xde la kebun buah2 ni...kebun kelapa sawit adalah..hehe..


mula2 dapat merasa makan durian..wow...my favorite 2 uol tau...hemmm..ari2 makan durian tp xpenah jem ditmbh lg fresh dr kebun kan..my hubby lak tahun ni rajin bebenor menguruskan kebun atuknya..wlpn milik bersama ngn sedara mara tp sebab org lain xnk ambik kisah so my hubby pikul tanggungjawab jaga kebun ditmbh skrg dia xkeje kn..pe lg kn..untung2 ada durian lebih n org nk beli bolah la jual..masuk gak 2-3 sen dlm poketnya...boleh la...



pas2 makan buah manggis...wlpn xbyk tp i dh smpt merasa di musim ni...hemm..buah duku pn dah..rambutan pn dah...mata kucing (longan) pn dah....hihihi...syok abis..blk sungai tong lak dpt merasa rambutan lak..hemm.klu ada pnyakit kencing manis dh sah2 tinggi bebenor kencing manis naik...hehehehe..arapkan aku ni muda jelita lg kn...hemm..so xde lg stkt ni pnyakit 2..huhuhu...moga dijauhkan lah kn...



huhuhu...xlama lg dapat merasa buah cempedak lak..kt sungai tong dh ada yg jual..tp i xnk la smpai beli sbb kt kebun dh ada..so tunggu nasak dh sah2 i bedal...abis2 buat goreng cempadak...hemm..masyuk gak 2 kn..hehehe...xsabarnya nk tunggu turn cempedak lak...klu masak time bln puasa..hemm..dh sah2 akan jd salah satu menu berbuka nant..hehehe...tp rasanya puasa ni xde a kempunan sgt nk mkn buah..xcm tahun2 lepas sbb majoriti buah2 kampung masak bln puasa kn..huuhuh...so thn ni lak majoriti masak sblm puasa...mkn puas2 u sblm puasa..insyaAllah xkempunan nnt...hihhi...


uih...meleleh air liur tgk cempedak goreng ni...hemm..nnt nk ajak hubby p beli la...
korang cmna lak?dh merasa buah2 kampung di musim buah kali ni...hihihi...




Dia kini di bulan Julai 2010


hemm..dh lama kn xciter sal puteri kesayangan ku...huhuh..abis2 citer sal kitorg bersama..so ni entry nk story only about My Little Princess..hehehehe


hemm..skrg ni My Raisya dh 1tahun 2bulan...uol nk tau per yg dh dia bh buat skrg kn..hemm...tang jalan xyah distory2 kn lg la ekk...mmg dia dh t'expert sgt2 la...hemmm..so i nk citer sal hal2 lain yg dh dia blh buat...

hemm...byk la perubahannya..cptnya la dia blaja korang tau..plg i suka tang dia suka tiru per yg kita buat...isk..kadang geram tgk karenah dia...yg plg lucu bila tgk org lalu jer mesti nk angkat tangan cm org tua menyapa org la...hemm..dr mana dia blaja pn i xtau tetiba jer ada habit cm 2 skrg..isk..isk..lucu sgt korang tau..abis org yg lalu lalang asyik snyum n gelak kt dia..that my girlz...dh pndai mintak2 something...even nk tdo ,nk makan ,nk mandi dh pndai ajak org..wlpn dia xckp tp ngn gayanya yg dia buat kt i dh blh agak pe yg nk...klu nk air xyah ckp la..dh boleh sebut lancar...

hemm..tang cakap..dh byk bnda yg boleh disebut uol tau...air, lampu (ampu),cat, cow, kambing(bek), susu(tutu), byk lagi la...asal kita ngajar dia nyebut mesti dia bh sebut la ngn nada pelatnya..i suka u tau..dh pndai buat aksi2 cm2...menari la, buat2 bau bnda busuk la(gosok hidungnya la), duk ngatik la bila dgr selawat kt tv atau yg kitorg duk baca...n ada 1 aksi n perbuatan yg i xbrp nk bekenan yg dia suka sgt buat..ni time dia nangis...hemm..nk2 klu xpuas hati kt i..nk tau pe yg suka dia buat...hemm..gaya ala2 org melawan/marah i blk cm 2 ar..siap nk ketuk i uol tau..i bila slalu dia buat cm 2...pe lg tgn naik la..xnk la bg dia jd amaln smpai besar.kecik2 ni nmpk ok la kn..nmpk lucu jer...tp bila dia duk selalu takut dh jd tabiat...hemm.moga2 bnda2 cm2 xlekat la...i pn xtau la mana dia blaja sume 2.so i ni istigfar la byk2 moga diberi kesabaran mendidiknya jd insan yg terbaik dan taat pd org tua...


hehehe..nk citer ckit sal2 hormat ni..uols tau...dia skrg dh pndai sala, ngn org tua...myb sbb duk tgk i n hubby duk salam cium tangan hari2 kot smpai kt dia terikut2...hemm..bila i suh salam terus salam cium tangan..alhamduillah..ada sifat2 menghormati org tua...asal nk blk umah ngasuh dia n cnfrm salam dulu..hihihi...i suka...i suka...again..that my girlz...huhuh..

haaa...agi satu bnda yg raisya pndai skrg ni...hemm..dh blh minum air dr cawan sndiri tnpa kita pegang atau suap kn..time mkn..nk mkn sndiri xnk kasi org suapkn...even baju & seluar pn nk pakai sndiri tp xlepas lagi...dk terkial2 mencari lubang2 nk masukkan tangan n kepala...huhu..abis2 klu biar kn seluar yg duk kt kepala dia..hihihi.lucu la...bkn xambik tau tp sbb dia nk org pakai kn...bila kita nk pakai kn kt dia nangis kononnya nk buat sndiri...semua bnda cm2 la...gosok gigi pn sama..isk..geram i...tp sbb dia budak2 lg n ni la masa dia nk blaja i sabarkn diri jerlh..dr sini i tau dia akan cepat blaja...waaa...pnjg lebar i citer sa my raisya kn..ikutkn hati byk nk diceritakan..so per2 pn uol layan la pict raisya terkini di bulan julai..hehehe







wah...dh kn besar my Raisya...huhuhu...kejap jer rasa..




Monday, July 5, 2010

Main Air Episod 2

nk citer sal main air episod 2..ni sambungn dr cerita entry ini...korang mesti nk tau kemana kami selepas bersantai n main air sakan kt air terjun jeram pasu kn...hemm..xke mana2 pn..tempat biasa kami kunjungi jer cuma kali ni best ckit ar sebab bukan kami bertiga tp kami ber5..bersama my sister's...Miss Ija n Miss Ada...hemm...mmg best sangat tau...tp yang paling seronak dh tentunya la si Raisya....hemm...mula2 sampai n turun dr kete d nk terkam ke pantai...isk..isk..xsabar2...ni kes xpuas hati main air kt jeram pasu la ni..hehehe...

so per2 pn korang layan jerlah picture yg sempat disnap aku kamera kecik ku ni...ok..


huhu..xabis upload la pict p pantai...nnt i upload lg..
harap uol sabar menunggu utk masa yg agk lama ni...sekarang i tgk buzyyyyyy sgttttttt ngn ISO..
emmm..actually bkn ISO pn...cuma Audit Dalaman Jabatan jer...tp keje cm Audit ISO sebenar tau....byknya nk setel...biasa la kn...last minit keje...sbm ni bkn nak setel tang hal2 audit kn..huhuhu