>

**Kami**

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

PengikutKu...

Thursday, October 28, 2010

Blog Walking Sebelum cuti hujung minggu

huhuhu..sempat lg buat entry before balik..saje mama nk story pasal BW petang ni...hemm..biasa petang2 join contest n giveaway tapi hari ni jalan tgk blog pembuat kek...adoi..tersangat la teringin nk blaja buat kek....hemm..hope ada rezeki la nk join kelas...hemm...dh lama duk tunda kelas ngn de'sal...sorry la de'sal..akan mama join jugak akhirnya....cuma tahap kewangan xmengizinkan skrg ni...actually mama dh story2 ngn de'sal sal kelas coklat...emm..tp rasanya nk join kelas cup kek dlu la..pasni nk join kelas coklat plak..hope mama success la...mama ni mmg sgt la suka blaja bab2 masak...xsalah mencari ilmu kn...untuk kegunaan masa depan n bagi menambah ilmu didada yg masih belum cukup....

mama sempt gak terjah blog ni...DUNIA KOMUNITI CUPCAKE & My Love Cuppies (xsangka org kg mama ada yg bukak bisnes ni...)

okla kawan...that all....huhuhu


Panas Kepala

Panas kepala mama...bkn sebab demam tau...tp panas kepala bila dapat mesej...tentu korang pelik kan per kaitan mesej ngn panas kepala kn...hemm..pg tadi biasa jer..tp tadi tetiba my Ayah anta mesej kt mama cakap hal my Ayah n My Umi....pas baca separuh ayat2 dalam mesej 2 tetiba kepala rasa cm panas jer..hemm..bkn panas luaran tp dalaman....berdenyut2 otak mama ni memikirkan ayat yg my Ayah berikan...pilu+sedih+pening....semua ada la....mama ni mmg cmni bila aje berfikir yg agak membebankan itak mmg akan rasa panas kepala...adoi...sungguh berat dugaan yg kau berikan pada hambamu ni ya Allah...berikan sedikit kekuatan untuk ku membalas ayat2 yg diberikan My Ayah agar tidak menguris perasaannya....
hemm...dengan kepala yg makin panas n berdenyut mama susunkan ayat2 dengan penuh tertib agar bila my ayah baca nanti tidak akan menguris hatinya...mama pasrah dengan apa yang akan berlaku....
bak kata pepatah telajak perahu boleh diundur...telajak kata & perbuatan tiada gunanya....
andai my ayah berhati2 n ingat kt anak2 n pengorbanan my umi n atuk/nenek ku selama ni mesti benda ni xkn jadi...mama n adik2 xkan jadi mangsa keadaan ni....tp apa boleh buat...Dia Maha Mengetahui, Maha Adil lagi Maha Bijaksana dalam mengatur hidup setiap makhluk ciptaanNya...kita sebagai Makhluk cuma mampu merancang & berserah akan ketentuanNya...

Doa untuk Pasagan bercinta

pagi2 mmg rutin masuk keje buka komputer n buka web mail USM...hari ni ada bingkisan doa lak..so mama nk kongsikan doa untuk mereka2 yang hangat bercinta, yg bakal bertunang n bakal berkahwin.....
............................
..........................
.........................
...................
...............
...........
..........
........

Ya Allah… Seandainya telah engkau catatkan… Dia milikku tercipta buatku… Satukanlah hatinya dengan hatiku… Titipkanlah kebahagian antara kami…. agar kemesraan itu abadi… Dan ya Allah… ya tuhanku yang maha mengasihi… Seiringkanlah kami melayari hidup ini… Ketepian yang sejahtera dan abadi…

Tetapi ya Allah… Seandainya telah engkau takdirkan… dia bukan miliku… Bawalah ia jauh dari pandanganku… Luputkanlah ia dari ingatanku… Dan peliharalah aku dari kekecewaan….

Serta ya Allah ya tuhanku yang maha mengerti… Berikanlah aku kekuatan… Melontar bayangannya jauh ke dada langit… Hilang bersama senja nan merah… agar aku bahagia… Walaupun tanpa bersama dengannya…

Dan ya Allah yang tercinta… Gantillah yang telah hilang… Tumbuhkanlah kembali yang telah patah… Walaupun tidak sama dengan dirinya…

Ya Allah ya tuhanku… Pasrahkanlah aku dengan takdirmu… Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan… Adalah yang terbaik buat ku… kerana Engkau maha mengetahui… Segala yang terbaik buat hamba Mu ini…

Ya Allah… Cukuplah engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku… Di dunia dan di akhirat… Dengarlah rintihan dari hamba Mu yang daif ini… Jangan engkau biarkan aku sendirian… Di dunia ini mahupun di akhirat… Menjuruskan aku kearah kemaksiatan dan kemungkaran… Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman… Supaya aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup… Ke jalan yang Engkau redhai… dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh….

Amin.. Ya Rabbal A’lamin.

....................
................
..........
.....



Wednesday, October 27, 2010

Impian atau keinginan

hemm..mama xtau la ni impian atau keinginan...tp yg pasti mama menginginkan byk benda utk dimiliki....byk jugak yg dh dapat n masih ada beberapa benda yg mama lum dapat...dah lama sgt nk benda 2....hope dapat la miliki di tahun ni jugak...xdapat semua yg nk dapat salah satu pn xperla...hemm...mesti korang tertanya2 per yg mama nk kn....hemm...bukan benda besar pn...ikut impian masa depan dh tentu la mama nk sebiji rumah...rumah sendiri la...bkn sewa ekkk...xbesar pn xper...janji muat utk kami sekeluarga....huhuhu...

hemm..berbalik pd benda yg mama nk sgt2 buat masa sekarang...hemm...sebenarnya mama cuma nk sebuah mesin jahit n sebiji oven jer...yg lain rasanya dh lengkap utk brg2 umah mama...cuma 2 benda ni je yg belum mama dapat...hemm..targetnya sblm masuk thn baru mama nk la salah satu ni....kedua2 adalah benda penting untuk minat mama ni...hemm..nk kata rajin xde la..mama cuma nk benda 2 ada..sebab ikutkn tahap kerajinan mama...rasanya xmenentu..time rajin mama buat time malas berhabuk jelah kt situ...tp semua 2 bkn persoalan kn...hehehe...sebab setiap org ada mood tersendiri n bukan satu pekerjaan tetap nk mengadap 2 benda 2...
 contoh jer...bkn model ni la...myb jenama yg sama...
pn bkn yg ni...ni sekadar sample...huhuhu...xmampu deng nk miliki oven besar ni...oven duo 2...

cam mesin jahit...penting time2 nk raya...even xsempt nk hntr kt tukang jahit...blh la jahit sndiri baju mama n raisya...senget ckit pn xde yg kisah pn cz mama yg pakai...n mama yg jahit...pe nk kisah...lg lak ada mesin jahit sendiri blh la kain baju yg koyak segera xpayah nk p bawah umah tukang jahit...pagi2 buta sempt lg menekan mesin jahit klu jenis nk pakai segera....huhuhu...kn senang namanya....yg sebenarnya mama dr kecik mmg biasa dikelilingi ngn mesin jahit ni so bila kawin ni n xde mesin jahit rasa cm xlengkap jer...susah sgt rasanya..huhuhu

Tuesday, October 26, 2010

Yeay..yeay......

opssss...entry happy lak...td entry sedih..huhuhu...sebab lepas dpt berita sedih mama dpt berita gumbira lak...huhuhu...

pe yg mengembirakan...hemm..ala biasa jer...kn mama duk tunggu photobook yg tempah kt blog catlina ari 2...so hari ni photobook 2 dh smpai kt tgn...hemm...happy la bila bukak je kotak yg diterima tgk2 ada cute photobook...alahai comelnya....berbaloi2 menunggu n mengorder dr catlina...jom tgk pict yg mama sempat snap....tp sikit jela...2 pn kabur cz guna hp..kamera abih bateri lak...huhuhu...



hemm..cantik la...sgt berkualiti..tq catlina....

Aku Frust lagiiii...


Adoi...ape punya jenis org la mama ni....huhuhu...hari ni dapat berita sedih lagi...hemm...dah 2 kali frust...yg ni lepas la...tp hemm...sedih gak..tentu korang tertanya2 kenapa mama frust kn...hemm...sebenarnya hari ni dapat surat sal exam perkhidmatan yg ambik hari 2...adoi...result xbest lg..KANDAS....hemm..nmpk gaya kena la ambik exam skali lagi..hope lulus la lepas ni...dh 2 kali kandas..xkn nk kandas lg utk kali ke 3...tp mama pasrah cz soalan hari 2 memang mcm sial jer...hadoi...ingt dapat la sah jawatan cepat2..hemm...bkn per...selagi mana mama xsah jawatan selagi 2 la xaman...sebab bila2 masa aje org blh reject kita...huhuhu...xterjamin lg masa depan...hemm...harapnya exam hujung tahun ni xde la kandas lagi...moga2 akan ada rezeki mama n anak2....amin....doa utk mama ye teman2...


Monday, October 25, 2010

Tutorial Tulisan Cantik kt Blog

hemm..sbb ada yg bertanya cmna nk ubah tulisan sedia ada ke tulisan lain dr yg lain kt blog..so hari ni mama nk ajar cara mama buat kt blog...hemm..yg ni cara yg agak cerewet ckit ar...kena tekun la nk hasil yg ok...

1. klik pada Design pas2 klik Edit HTML
2. tekan ctrl + F taip type="font" seperti pict dibawah

3.  pas2 korang tukar la jenis tulisan per yg nak..mcm mama...mama tukar tulisan Modern utk blog contest..n untuk blog ni mama guna Papyrus...korang kena tukar kt semua bahagian tau...drp bahagian header hingga ke komen...ok...just klik next pada butang next utk find type="font"...tukar pada kedua-dua bahagian default & value....klu korang xnmpk meh mama tanda...tgk pict bawah ni yekk...

4.lepas siap buat pd semua bahagian korang save tamplete n dapat la hasil...kt sini pn boleh ubah saiz tulisan nk besar ke nk kecik...so mama cadangkan korang preview dulu sebelum save....

 ni hasil drp tukar menukar yg telah mama buat...xde nmpk skima sgt n tulisan pn mcm2 jer..hehehe

ok...itu aje...klu nk lg senang just copy n paste gadget je...tp tulisan xbyk pilihan la...nk dptkn gadget utk tulisan korang blh ke blog Scrappin's Blogs

Nak konsep penulisan la....

byk yg nk diceritakan....hemm..per2 pn rasanya nk berubah arah la ckit dr segi penulisan kt blog...yela..rasa cm xtentu arah je selama ni time tulis blog yelah...klu korang perasan la..kejap guna bahasa saya..kejap i..kejap aku..kejap mama...hemm....apa la nk jadi..xtetap pendirian sungguhkn...okla...bermula hari ni nk membahasakn diri dengan mama la...actually suka sgt bila org panggil mama wlpn bkn hubby @ my raisya..

MEH NK CITER SIKIT SAL PANGGILAN MAMA.
panggilan mama ni dh lama sbnrnya sebati ngn diri ini...sebelum dpt anak lg..time sblm kawin lg...yela...mmg dr awal perkenalan ngn papa mmg dh start membahasakn diri ngn panggilan mama...tup2 habis 1 tempat dok panggil mama...kesnya bermula dr gelaran/ejekan teman kerja...last2 dh jd satu panggilan...manja jer bunyinya...org yg memanggil la..bkn yg dipanggil...terasa cm lebih matang dr usia...lg lak kt tmpt keje lama ramai budak lepasan spm kn...so sweet je bila ingt kisah dulu..smpai sekarang pn klu jumpa stay panggil mama..alahai...rindunya bila ada  teman2 panggil cm2...ni buat nk p terjah tmpt keje lama n jmpa member2 lama...spupu papa pn ada yg dh melekat ngn panggilan 2..hemm...kt sini pn ada gak yg panggil mama ngn panggilan 2...cm member papa...ada le 1-2 org...huhuhu...tp xsemeriah time duk kl...okla..dh cerita bab panggilan...n dh melalut panjang lebar lak kn...per2 pn bermula hari ni post mama xkn ada panggilan lain utk diri...ok...


Sunday, October 24, 2010

photobook Raisya dh siap..xsabar nk tengok live...

huhuhu...spt tajuk entry ni...hemm...dh lama sbnrnya menunggu sbnrnya...tp aku gak yg salah cz byk songeh dlm proses mnyiapkn photobook ni...tp sib baik la kak catlina jenis yg penyabar ngn karenah i yg agaka mcm2 ckit...hihihi..biasa la nk yg terbaik kn..berbaloi ngn harga...sebanar dh lama temph photobook dr blog kedaigambarkami..hemm..beli yg promotion time father's day hari 2....murah la ckit berbanding harga biasa...huhuhuh...per2 pn review ckit photobook raisya dr blog 2 kt sini yekk...

soryla copy dr blog catlina...just utk review ckit jer...


Wednesday, October 20, 2010

Tutorial: Cara Buat Watermark

smlm before blk keje n time free ckit...sambil2 menghilangkn boring n mempraktiskn skill photoshop yg dh lama ditinggalkan....jom blaja cara2 nk buat watermark sendiri

Langkah 1.
Buka new layer dalam photoshop (saya guna Photoshop 7).
Pastikan anda pilih Transparent pada background content tu.



Langkah 2.
Pilih ellipse tool shape untuk create circle . Pilih Path dan buat bulatan.  


Langkah 3
Pilih Text tool dan gerak cursor ke luar kawasan  imej bulatan tadi sampai nampak satu cursor lain yang berpalang , klik di situ dan boleh mula menaip.

Langkah 4 .
Edit text mengikut kreativiti anda. Gunakan Ctrl T atau blending option dan buat adjusment size font sendiri.

Langkah 6
Save imej ni sebagai Save for web ...dan bukannya jpg atau lain2 format.





Akan keluar macam dalam imej atas ni, pilih PNG-24 dan save dalam komputer, pastikan anda ingat di mana anda simpan nanti senang nak cari.


Cara paste gambar/imej pada bulatan .
Nak letak imej , gambar dalam bulatan tu?
Imej mesti di paste kan atas background transparent (mcm dalam langkah 1) dan save as web. Lepas tu buka imej tadi dan copy paste pada bulatan tu.


ok..selamat mencuba...

Tuesday, October 19, 2010

satu hari satu hadis

بَاب الْمُسْلِمُ مَنْ سَلِمَ الْمُسْلِمُونَ مِنْ لِسَانِهِ وَيَدِه

 Orang Islam Ialah Orang Yang Mana Orang-Orang Islam  Lain Terpelihara  Daripada (Gangguan) Lidah Dan Tangannya.

 -  حَدَّثَنَا آدَمُ بْنُ أَبِي إِيَاسٍ قَالَ حَدَّثَنَا شُعْبَةُ عَنْ عَبْدِاللَّهِ بْنِ أَبِي السَّفَرِ وَإِسْمَاعِيلَ بْنِ أَبِي خَالِدٍ عَنِ الشَّعْبِيِّ عَنْ عَبْدِاللَّهِ بْنِ عَمْرٍو رَضِي اللَّه عَنْهممَا {عَنِ النَّبِيِّ صلى الله عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ : الْمُسْلِمُ مَنْ سَلِمَ الْمُسْلِمُونَ مِنْ لِسَانِهِ وَيَدِهِ وَالْمُهَاجِرُ مَنْ هَجَرَ مَا نَهَى اللَّهُ عَنْهُ}

 قَالَ أَبو عَبْد اللَّهِ وَقَالَ أَبُو مُعَاوِيَةَ حَدَّثَنَا دَاوُدُ هُوَ ابْنُ أَبِي هِنْدٍ عَنْ عَامِرٍ قَالَ سَمِعْتُ عَبْدَاللَّهِ يَعْنِي ابْنَ عَمْرٍو عَنِ النَّبِيِّ صلى الله عَلَيْهِ وَسَلَّمَ وَقَالَ عَبْدُالأَعْلَى عَنْ دَاوُدَ عَنْ عَامِرٍ عَنْ عَبْدِاللَّهِ عَنِ النَّبِيِّ صلى الله عَلَيْهِ وَسَلَّمَ

 Adam bin Abi Iyas telah meriwayatkan kepada kami, katanya, Syu`bah telah meriwayatkan kepada kami dari `Abdillah bin Abi as-Safar dan Ismail dari al-Sya`bi dari `Abdillah bin `Amar r.a dari Nabi s.a.w., Baginda bersabda: “Orang Islam (sebenarnya) ialah orang yang mana orang-orang Islam lain terpelihara daripada (gangguan) lidah dan tangannya. Orang yang berhijrah (sebenarnya) ialah orang yang meninggalkan apa yang dilarang Allah".

Abu `Abdillah (imam al-Bukahri) berkata: Abu Mu`aawiah berkata: Daud bin Abi Hind telah meriwayatkan kepada kami dari `Aamir, katanya: saya telah mendengar `Abdallah bin `Amar bercerita (diambilnya) dari Nabi s.a.w.. `Abdul A`la (pula) meriwayatkannya dari Daud dari `Aamir dari `Abdillah dari Nabi s.a.w..

Teka-teki Imam Al-Ghazali

Suatu hari, Imam Al-Ghazali berkumpul dengan murid-muridnya lalu
beliau bertanya ( Teka-Teki ) :

Imam Ghazali = ” Apakah yang paling dekat dengan diri kita didunia ini?”

Murid 1 = ” Orang tua “

Murid 2 = ” Guru

Murid 3 = ” Teman “

Murid 4 = ” Kaum kerabat

Imam Ghazali = ” Semua jawaban itu benar. Tetapi yang paling dekat dengan kita ialah MATI. Sebab itu janji Allah bahawa setiap yang bernyawa pasti akan mati (QS. Ali-Imran:185).

Imam Ghazali = ” Apa yang paling jauh dari kita di dunia ini?”

Murid 1 = ” Negeri Cina “

Murid 2 = ” Bulan”

Murid 3 = ” Matahari “

Murid 4 = ” Bintang-bintang “

Iman Ghazali = ” Semua jawaban itu benar. Tetapi yang paling benar adalah MASA LALU. Bagaimanapun kita, apapun kenderaan kita, tetap kita tidak akan dapat kembali ke masa yang lalu.

Oleh sebab itu kita harus menjaga hari ini, hari esok dan hari-hari yang akan datang dengan perbuatan yang sesuai dengan ajaran Agama”.

Iman Ghazali = ” Apa yang paling besar didunia ini ?”

Murid 1 = ” Gunung “

Murid 2 =” Bumi “

Murid 3 = ” Bulan “

Murid 4 =” Matahari”

Imam Ghazali = ” Semua jawaban itu benar, tapi yang besar sekali adalah HAWA NAFSU (QS. Al A’raf: 179).

Maka kita harus hati-hati dengan nafsu kita,jangan sampai nafsu kita membawa ke neraka.”




Imam Ghazali = ” Apa yang paling berat didunia?”

Murid 1 = ” Baja”

Murid 2 = ” Besi”

Murid 3 = ” Gajah “

Imam Ghazali” Semua itu benar, tapi yang paling berat adalah MEMEGANG AMANAH (QS. Al-Azab : 72 ). Tumbuh-tumbuhan, binatang, gunung, dan malaikat semua tidak mampu ketika Allah SWT meminta mereka menjadi khalifah(pemimpin) di dunia ini.

Tetapi manusia dengan sombongnya berebut-rebut menyanggupi permintaan Allah SWT sehingga banyak manusia masuk ke neraka kerana gagal memegang amanah.”

Imam Ghazali = ” Apa yang paling ringan di dunia ini ?”

Murid 1 = ” Kapas”

Murid 2 ” Angin “

Murid 3 = ” Debu “

Murid 4 = ” Daun-daun”

Imam Ghazali = ” Semua jawaban kamu itu benar, tapi yang paling ringan sekali didunia ini adalah MENINGGALKAN SOLAT.

Gara-gara pekerjaan kita atau urusan dunia, kita tinggalkan solat “

Imam Ghazali = ” Apa yang paling tajam sekali didunia ini”

Murid- Murid dengan serentak menjawab = “Pedang “

Imam Ghazali = ” Itu benar, tapi yang paling tajam sekali didunia ini
adalah LIDAH MANUSIA.

Karena melalui lidah, manusia dengan mudahnya menyakiti hati dan melukai perasaan saudaranya sendiri “


Monday, October 18, 2010

Pening & blur

Entah kenapa sejak akhir2 ni aku sgt2 la blur n pening kepala...byk perkara yg perlu difikirkan....nk buat keje pn mmg xblh nk fokus...hal keje xle la nk katakan memenatkan kepala otak ni..tp masalh keluarga, diri sndiri...masalah yg datang secara tiba2....pening..pening....PK sal duit lg..mana aku nk cekau bulan depan....byknya yg kena keluar dr yg masuk...nk bayar umah sewa, nk bayar kereta, letrik, makanminum hari2, kelengkapan anak, nk rayalg , duit minyak lg...kebetulan lak roadtax kereta lak mati..mahu 1.5k yg nk kena kuar....adoi..mcm mana ni...sesak nafas tiap kali pk hal ni semua...mahu mati sakit jantung aku duk PK semua ni...

Ya Allah..tenangkanlah jiwa n raga ku...berikanlah aku semangat untuk bekerja n melalui hari2 yang mendatang ini...berikan la kepada ku petunjuk Mu Ya Allah...limpahkan lah kurnia dan rezeki Mu pada ku sekeluarga Ya Allah.....


####sory ye teman2...bukan entry ni bukan entry minta simpati yek...ni entry luahan hati kecil ku shj

kes culik remaja pompuan

Mcm2 skrg ni yg berlaku..takut pn ada...risau pn ada...risau kt adik2 yg tgh membesar n tnpa kawalan ketat....hemm...mcm2 la sekarang ni....hari2 dengan kes culik, hilang, rogol..semua melibatkan remaja pompuan....takutnya ngn situasi ni...apa nk jd dh ngn zaman sekarang..senang lenang jer nk buat keje jahat...ingt zaman dulu2 nk dengar benda2 cmni susah sgt...klu ada dengar satu2 kes cnfrm kecoh satu malaya....tp skrg dh mcm mainan hidup lak...

semalam baca hal budak india yg hilang..tup2 jumpa dh ninggal..myb kena rogol tgk dr keadaan mayatnya...bogel tnpa seurat benang pn....ngerinya...tempoh masa hilang pn kejap jer...sehari lebih jer hilang tup2 jumpa cm2...adoi...takut..takut....

per2 pn i nk story sal kes yg i baru dgr n tgk kt surat khabar hari ni...budak yg hilang ni org sekampung i tau...muda n lawa lg budaknya...myb salah satu penyebab la org bekenan nk buat mcm ngn dia..dia ni lg sebulan nk kawin........per2 pn korang baca kt sini la ekkk...muka depan lg berita ni kt UTUSAN MALAYSIA....per2 pn moga budak 2 okla...xde aper2 yg jd....



Sunday, October 17, 2010

layan PA&MA Online

hari ni tetiba rajin  nk layan PA&MA Online...dh lama xjejak kt sini...hemm..so sambil2 layan jengah jap kt contest BAYI BULAN INI...hemm..stkt i dftr jd ahli PA&MA n join contest ni..rasanya xpenah dpt top5 lg...huhu...xkisahla...sja suka2 kn..hehehe...hemm..pas2 jengah ruangan2 lain...tup2 terpandang tang Sudut Resipi..hemm..cm best..tmbh2 lak si Raisya skrg ni cm xbrp nk laju jer bab makan...kurus dh anak dara i 2 skrg ni...so try intai resipi mudah n agak sesuai ngn selera dia n selera i la(yg 2 wajib la..i kn tester pertama)...hemm...dpt la grab 3-4 resipi yg agak sesuai n simple...bahan2 pn senang nk cr n dh sah2 ada dlm stok brg dapur i....huhu..per2 pn moga i rajin la nk membuat...n moga xde la i perap segala resipi ni dlm kabinet dapur i nant...huhuhu....
ha..ni dia pagenya...kt tmpt sy bulatkn 2 sudut resipi yekk teman2...if xnmpk klik pd pict utk besarkn pict..ok

p/s: meh kawan2 join contest yg i anjurkn...dh start...15 Oktober 2010 hr 2...so nk join klik SINI yekk...moga2 penyertaan yg i dpt nnt meriah la...hadiah pn agak meriah gak la wlpn sponser yg i dpt sorg jer...hope ada la lg yg sudi nk jd sponser utk contest i buat ni...huhuh


Wednesday, October 13, 2010

entah hape2 la i ni....

hemm..sebenarnya banyak jer entry nk diceritakan...tp masa selalu mencemburui i la...so ni i nk story yg ringkas2 je...hemmm...myb panjang gak kot...
I nk cerita mood i hari ni...i sebenarnya cm blur, cuak, boring, n mcm2 la ada kt perasaan i ni...benci tul la ngn perasaan cmni...adoi..kemana menghilang ngn perasaan yg best i...

mungkin kah sebab berita yg i baru dgr pagi tadi..hemm..uols nk tau per beritanya....meh i nk story seringkas yg mungkin...hehehe..sebenarnya my dad kawin lain..n berita yg i terima pg ni...i dh dpt new "adik" la..myb bg org lain suka ngn berita cmni..tp bg i sgt2 la xsuka mendengarnya...huhuhuhu..bkn xsuka ngn "adik" baru i 2...dia xbersalah n xtau apa2...tp bila besar mesti akan jd musuh kami adik beradik yg lain...hope pasni dh xde la adik2 baru yg lain...amin...cukup la yg sorang 2 yg akn menjadi tentagan kami....yg membuat my mum sedih yg amat...

lg satu adakah sebab kerja...hemm..mmg blur la nk buat keje sekarang...enth la kenapa...malas pn ada..bila rajin..ada jer yg menganggu fikiran i ni...adoi...adoi....

 ni pict opis i yg berserabut,..disnap oleh my boss kecik...entah hape2 la snap pict i ni...tgh sibuk ngn call luar ni...

okla..i nk cau la...nk buat entry lain lak..ehehehe


i nk buat contest!!!!!

hemm..seperti tajuk kt atas..mmg dh lama bercadang nk buat contest...so tunggu ye teman2....tgh cari tajuk yg sesuai utk contest i nant..tp yg pasti akan dilancarkan pd 26 Oktober ni...dan berakhir 26 November (Birthday I la).. harap teman2 bersabar menanti saat itu,...yg pasti hadiahnya agak menarik n berbaloi2...

ok that all...tgu info contest i nant yekk...