>

**Kami**

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

PengikutKu...

Monday, January 31, 2011

KERETA OH KERETA

alahai petang ni duk serabut pk kereta....bkn nk beli kereta tp kereta yg mama sekeluarga duk guna nk diambil balik spupu mama...seyes..menci tul ada org cm2..hari 2 time dh xlh nk jalan n dh agak buruk nk jual..bila org dh pakai tup2 nk ambil balik...sensenang je manusia ni..hadoi...pening2...yg salahnya kitorg buat pembelian xde hitam putih..yela..sedara dekat xkn nk tipu kot...tp rupanya hampeh...sebenarnya masalah kereta ni jd bila my ayah n my umi gaduh n bercerai...so mcm2 hal la...n skrg mama rasa my ayah yg suruh sdara mama 2 yg buat g2...kononnya nk betul2 susahkan anak...hemm..hentah la..kami adikberadik cm bermusuh lak ngn my ayah walhal kami xde buat apa..n xpenah tinggi suara..cuma kami xlh terima org baru jer..tup2 my ayah ckp kami ni nk derhaka kt dia lak..hadoi..so skrg ni cm my ayah pakat ngn sedara mama 2 nk ambil blk kereta ni...mcmana ni..apa yg mama kena buat...nk kena report ke...tp kami xde bukti pembelian/sambung bayar..yg ada bil2 bayar bulan2 la..2 pn xlengkap...byk yg hilang..bdgt bnda gini xjd la..hadoi..mama pening..pening...

ha'a..kereta yg nk tercabut ekor 2 la kereta mama ckp 2..mmg dh sgt buruk..tp skrg mmg agak cantik la dr yg dlm pict 2..

so moral of the story...jangan percaya pada sesape...even sedara mara terdekat...mama dh byk kali jmpa kes cmni..n kali ni kena kt mana...huhuhu..member2 pn jgn nk percaya sangat walaupun dia 2 best friend korang...hemm..byk gak kes cmni..smpai kes ambik laki bff pn ada..hemm..mcm2...so..skrg ni..percaya la kt diri sendiri jela...kt suami pn jgn nk percaya 100% gak..huhuhu...

MUKA SUCI

entry pertama di hari baru..huhuhu..sibuk yg amat sgt la...uikkk....nape mama buat tajuk muka suci..hehehe..saje jer..huhuhu..nk tunjuk muka suci mama time pas solat..huhuhu..yelah pas solat dh tentula mintak ampun ngn maha pencipta kn...hehehe..meh layan pict suci mama...(suci ker?)..hahaha..ape2 ajelah...layan gak pict muka yg cnfrm suci lg..sape lg...raisya la..hihihi

Sunday, January 30, 2011

Alamakkkkk

xde per pn..cuma mama rasa cm terhutang jer kt nk tulis entry...huhu..entry sblm ni ckp nk buat entry sal cuti hujung minggu mama...tp tup2 xsempat lak..huhuhu..yela mama ada ceramah utk sesi petang ni...abis je dh kul 5+makan2 lagi...ghuhuhu..so mama postpone esok la ekkk klu ada kelapangan...hemm...okla..mama pn dh nak balik ni...

oppsss..nk bgtau kt teman2 sekalian di alam maya ni..mama rasa happy ckit petang ni..hemm.sal ceramah myb la kot sbb happening je ceramah tdtp sebenarnya bkn hal 2...hehehe...sebenarnya citer sal my papa..seyes mama happy sungguh cz my papa dh dapat keje..katanya patut start segera tp sebab dh nak cuti so postpone pas cuti CNY ni la kot...tp yg xsedap n buat mama rungsing ckit pk sal raisya la...hemm..kata mr papa nk tinggalkan my Raisya kn my MIL..adoi...perit ckit la kot..huhuhu...mana xnya.blk keje tgk anak xde...uwaaa...per2 pn mlm ni mama n papa nk meeting lu hal raisya ni...hope ada la tempat ngasuh kt sini...seyes..cm xlh je xde ada kt sisi...huhuhu

okla..mama cauuu dlu yekk...

Malas tp kena buat jugak...

huhuhu..hari ni betul2 mama rasa cm mls nk buat keje..yela..hari ni 1st day utk minggu baru..lg lak hjg minggu smlm xblk kg n mama n family lepak2 kt umah n jalan2 kt area sini je..so lg la bertambah malas...hem..klu balik kg..cnfrm rasa cm xsabar je nk p keje...korang tau kenapa jd cm2...hehehe..meh mama nk bgtau sbbnya...hemm..sbbnya mama rasa lama gile nk abis hujung minggu klu kt kg...seyes mama xbrp suka sgt blk kg..xde privasi n xlh nk happy2 sgt n yg penting xlh nk jalan n meround cm duk umah sendiri..huhuhu..yg penting 2 bukan umah kita duk hari2...so aktiviti cm terhad jer..hehehe

hemm..semalas2 mama nk keje hari ni pn..mama dh settle kn 1-2 kerja..huhuh..okla 2..dh kurang la ckit beban keje...hemm..ptg ni ada aktiviti lain lak..ceramah pelupusan fail dr org arkib negara...hadoi..malas je nk p tp kena p gak cz kita salah sorg ahli penganjurnya...uhuhu..nasib badan la ko..

per2 pn okla kot perjalanan aktiviti mama hari ni...nnt mama nk buat entry hujung minggu mama..korang tunggu yekk..ada yg best jugak tau...hehehe


meh nk buh pict raisya santai...opss..bkn pict baru..tp tahun ni gak la...hehehe..sekadar cuci mata jer..heheh


amount Nuffnang dh meningkat

hehehe...seyes pagi ni agak happy jugak bila buka akaun nuffnang...huhuh..akhirnya dh ada peningkatan...xsia2 mama buat entry hari2 n bw ke blog2 lain...huhuhu...akaun nuffnang mama akhirnya naik gak la walaupn rm1 utk seminggu...cukup la 2...dr xgerak lgsung kn..yela dh lama giler xnaik2 amount 2...huhuhu..hope ada rezeki la mama thn ni nk cashout nuffnang...chaiyok..chaiyok...
MAMARAISYA aka LISA

Thursday, January 27, 2011

teringat mati

sejak akhir2 ni banyak sungguh yg mama dengar sal org meninggal...hemm..ari ni lak..ada sorg ahli ESQ yg meninggal...hemm..muda remaja lg orgnya...meninggal sebab kanser...alahai...mati..mati..mati...bila la smpai masa kita..mcm mana la keadaan kita mati nnt..bagaimana cara kita meninggal...hnya dia yg maha mengetahui semua persoalan 2...
"Dan Allah sekali-kali tidak akan menangguhkan (kematian) seseorang apabila telah datang waktu kematiannya. Dan Allah Maha Mengenal apa yang kamu kerjakan."(QS 63 :11)




Katakanlah: “Sesungguhnya kematian yang kamu lari daripadanya, maka sesungguhnya kematian itu akan menemui kamu, kemudian kamu akan dikembalikan kepada (Allah), yang mengetahui yang ghaib dan yang nyata, lalu Dia beritakan kepadamu apa yang telah kamu kerjakan.” (QS 62 :

kita yg masih bernafas ni bekerja keras mencari keredhaanNya agar mati kita diterimanya n seindah kehidupan kita skrg..mcm2 la terpk difikiran mama..kenkadang takut jer bila pk soal mati ni...tp hati selalu terdetik kearah itu...seyes..mama selalu termenung sendiri bila dgr atau tgk org exsident...cmna la klu yg excident mati 2 mama...aduhai...xlh nk dibayangkan...hemm..tmbh2 lak adik mama sndiri meninggal akibat kemalangan ni...hemm..cm ngeri je meninggal cara cm2..
hemm..entah apa2 la mama duk menagrut petang hari cmni..huhuhu...saje buat entry utk mengigat diri sndiri sentiasa alpa ngn tanggungjwb sebagai sorg insan...

seperti kata2 si mati yg juga ahli ESQ.."berpenat2 didunia...kalau nk berehat disyurga saje"..pk kan sejenak je teman2...

al-fatihah buat wan noor hasni


kHAMIS KU INGAT RABU

huhuhu..hari confius mama..hehehe..seyes arini mama sgt2 cnfius ngn hari..cm duk bengong2 jer dr pg td..bkn pe..keje byk sgt yg nk kna pk n setlekan...huhuhu..pening je..bangun pg td pn cmblur..ambik baju blouse n gosok..pastu time dh siap pakai mama tnya mr papa..hari ni hari pe ekkk..n mr papa ckp hari rabu...uik...yeke..dh 2 pesal lak mama pening2 pakai baju blouse ni..cz biasa mama akan blouse hnya hari ahad je tau...hemm..smpai opis tgk ramai je pakai batik..mama..cnfius lg.isk..hari ni rabu ke khamis...n mama duk depan pc n tgk email..tgk tarikh...27 januari...n tengok kalendar...uik..betul la hari khamis..pesal lak mr papa bgtau hari ni rabu...mama ke dia yg cnfius ni...huhuhu..gara2 dia ckp hari rabu...kepala mama hari ni duk blur lg...huhuhuhu...skrg dh sedar diri n keje mmg kena betul2 fokus ar..sbb minggu depan lg byk keje yg nk kena settlekn...huhuhu....chawwww dlu la...ada entry baru sblm balik..huhu..tunggu...

 muka raisya yg blur...bkn mama yg blur ekk..hehehe..
moga mama xblur lg la...hehehe...
opss...buh pict raisya yg kena ngomel papanya...hehehe..

Order Cupcake dr Cik Hairani



semalam mama terpaksa siapkan order cc dr cik hairani..katanya nk hari ni..isk..last minit dia bgtau..sib baik byk brg cc dh ada...so smlm bertungkus lumus mama siapkan order...cc sebanyak 16pcs..katanya nk kasi kt saf yg dengar sesi pensegaran minda ari ni...hemm..bagus tul la dia ni..hehhe..ada hadiah bila dgr dia bentang...huhuhu...moh tgk hasil kerja keras mama...

tema: hitam & merah..
8pcs topping coklat
8pcs topping buttercream
RM32




Wednesday, January 26, 2011

LAGI-LAGI PUDING KAREMEL

mlm td mama isukan kt mr papa nk buat cupcake cz cupcake dlm peti ais dh abis kn..so bdgt nk la buat koleksi baru dlm peti ais..hehehe,,tup2 mr papa reject isu mama ni..n suh buat puding karemel...alahai..asyik2 puding karemel...xboring ke mama tnya mr papa...hemm..jwbnya..hemm..sedap per..xboring ar..anak pn suka makan..yg penting dia suka..hahaha..so pk punya pn..mama pn merajinkan diri ditgh malam buat puding kesukaan mr papa n cik raisya mama 2...n arini sure la dua beranak 2 melantak puding karemel mama buat 2 dengan rakusnya...huhuhuhu,...okla..that all..

AMALAN 5S

huhuhu..skima nya tajuk mama time ni,..huhuhu...yela..baru pas g dgr ceramah 5S tadi...korang tau ke ape 5S..hemm..meh mama nk kabo ckit...pe yg mama dgr tadi..sebanarnya dh lama tau bab 5S ni..huhuhu..cuam xdipraktiskan lagi jer...heheheh..susah kot org cm mama ni nk berdisiplin bab atur2 barang n fail ni kot..hahaha...cz ada sifat penyayang lebih..hahha..okla..meh mama story apa 5S...

5S mewakili 5XS...iaitu S pertama ialah sisih..kita kena sisih semua barang yg xdiperlukan n yg diperlukan...cara nk sisih pn ada cara gak tau..bkn main sisih..time ni la yg mama akan guna sifat sayang...hehe...sepatutnya kena guna sifat benci..hehehe..cm benci tgk yg brg yg xguna..bkn benci lain la..hehehe..
S kedua lak..susun..ha..time ni la kta nk tunjuk skill kreatif kita tau dlm sesi menyusun barang2 n fail2 agak nmpk lawa n unik dimata n senang dicari n disimpan...
S ketiga lak...sapu..yela..dh sisih n susun kena la sapu biar xde habuk n nmpk bersih..klu tersusun je n xbersih xde guna gak..hahaha...
pastu S keempat lak seragam...hemm..yg ni susah ckit kot klu jenis duk kongsi bilik macam mama...jenis org mcm mama ni la..org lain buat kita xbuat..dh tentu la xseragam nmpknya kn...huhu..
 S yg terakhir lak sentiasa amal..hemm..kena la ada disiplin bila dh buat semua 3S yg pertama tadi...huhuhu...yg ni yg terpenting tau..klu S lain dh buat tp S ni xdiamalkan..sure la xtahan lama...esoknya dh berselerak n berhabuk balik...hahahah..meh kita tgk tempat mama yg bakal dilaksanakan amalan 5S ni...huhuhu..hope ada kerajinan n ada disiplin ar...
 
 ha..ni la tmpt mama 2..berselerak n semak jer...dh jd cm 5S terbalik lak...Sepahkan, Sembunyikan, Serabutkan, ....huhu..lagi 2 S korang pk la..hahaha

santan Ori & santan paket

 


korang penah guna x santan paket kt umah...hemm...ikut rasa best n masyuk bila masak mmg la santan ori sgt2 best n berkualiti..tp dr segi nk cepat nk nk mudah bg mama...santan paket lg mudah la kot..seyes mama sgt suka guna santan paket cz pepagi buta pn leh masak lemak tnpa perlu ke kedai atau mesin kepala sndiri & perah kelapa...sgt jimat tenaga n masa...hehehe..rasa on blh tahan la..kdg lebih kurang je rasanya ngn santan ori...


kt pasaran skrg ni mmg byk sgt brand santan paket ni...tp yg paling jd pilihan mama...mama suka santan paket S&P..2 klu yg serbuk la...klu yg kotak@cair..xkisah mana2 pn..semua ok...kenapa ngn santan S&P??!!..hemm...sebenarnya mmg dh byk jenis yg mama guna n mama beli santan paket ni..dr yg harga murah hingga la yg mahal...klu yg murah dh tentu2 santan jd cm xori n cair jer walaupn buh air ckit..tp ngn santan S&P ni lain la..pekat n xrasa cm santan paket sangat bila masak..santan lain dia cm bau lain ckit la..ada rasa ke xorian nya...haha...betul ke ayat mama 2..hemm.lantak la kn...huhuhu..jnji mencapai maksudnya...tul takk...
hemm..korang lak cmna?nk beli santan ori skrg cm susah ckit la..yela..harga santan ori naik 2X ganda 2..terkejut beruk mama bila tau santan sampai RM8 sekilo...huhuhu..klu dlu RM4-5 ok la 2..klu beli RM1 pn dh cukup utk masak kari ayam..tp skrg..rasanya org dh xjual kot..hehhe..ala...xyah cakap santan yg mahal...kelapa yg belum diambil santan 2 pn mahal tau..beli kelapa sebiji smpai dkt rm2 ko...ha...tp time musim2 mahal ni n rasa cm nk masak n makan berunsur kelapa..better mama g angkut kelapa kt kebun arwah atuk mama je lah..walaupn terpaksa masuk semak n hutan..seyes..apa guna ada kebun klu xdiguna n xdiambil hasilnya.hem..kurang2.dapat la pahala buat si penanam kelapa aka atuk mama kn...kebun atuk mama mmg tanam kelapa jer..pokok lain xde lak..hehheeh...okla..sekurang2nya berguna di masa musim kelapa mahal n ada la harganya skrg..klu dlu upah naik n jual org bayar rm12-14 je utk 100 biji kt atuk..isk..isk..murah giler kn...dlu org kata tanam kelapa la xde untung..ha'a..tgk skrg sapa untung..hihihi..nk kelapa muda pn blh..kelapa tua lg boleh...huhuhu

okla..melalut je mama pepagi hari ni..hehehe...pe komen korang lak sal isu yg mama buat ni...

Tuesday, January 25, 2011

SESI KUTUK MENGUTUK BERSAMA BOS

isk..isk..teruk kan tajuk 2...hehehe..seyes td ada la sesi kutuk mengutuk kt sorg staf kt sini ngn bos..ada bos kecik n bos bini 2 (bos mama)..huhuhu..benda ni secara kebetulan diisukan oleh bos kecik kt mama..tp mama xde la ckp pe..just anguk n geleng jer sal sorg staf kt sini..seyes dia ni mmg ramai yg xsuka termasuk bos2 mama ni..hehe..so td tetiba bos bini 2 2 nk kuar bilik dia n tup2 singah bilik mama yg ada bos kecik, mama n roomate mama..so per lagi continue la kutuk2 isu staf tersebut..hemm..biasala dh kata org lama dh tentu2 la dia rasa dia je yg keje..yg org kemudian ckit ni di fikirkan xde keje jer..konon2 staf 2 duk pk la..hemm.mama just biar je pe yg staf 2 suruh..ikut je.tanda hormat kt dia...huhu...
biasala dh keje namanya...mcm2 karenah la kn...uhuhu

Berbulu bijik mataku


uikkk..bkn kes tgk org yekkk...just nk stiry mory sal keje mama duk buat utk 2 hari ni...huhuu..seyes dh berbulu duk tgk keje mama ni...nk tau keje pe..huhuhu..duk semak list nama pensyarah utk masuk dlm jurnal akademik utk sesi 2011/2012 la...hadoi..fening2 klu duk ngadap bnda ni lama...huhuhu..bkn suka sgt buat tp kena buat la..nnt kan kuar jurnal yg xdihupdate lak..malu la jabatan mama ni..huhuhu...sungguh sabar n tekun mama buat keje ni tau..dh agak2 pening lalat..mama buka la blog..hehehe...2 pn klu line tenet ok..hehehe...
pastu mama nk story mory sal keje 2-3 kali..seyes..mama menci tul klu kena buat keje 2-3kali..xtahan benda lebih kurang..hadoi...ni jd sejak semalam..tp bukan salah mama yekk..mama just ikut arahan jer..hemm..sal keje iso..CP asyik tukar je bos mama ni..actually bos kecik..kenapa mama panggil bos kecik..sbb dia cm budak2 ckit...xkawin lg(bujang trang..tang..tang...)
Vector Eggs
plg xsuka dia bila kena buat keje dia 3-4 kali ar..asyik tukar n tukar..n dia xtetap pendirian n susah nk paham bila org ckp..yg kena mama gak..dh la byk keje..nk kena buat keje dia lak..pe yg mama kena buat...hemm..just savE DR WORD ke PDF..pastu link2..2 pn nk kena kita yg buat..memandangkan dia org besar..kena la ikut gak kita ni...huhuhu..okla..nk smbung keje lak..fon pn duk bunyi...huhuhu

POPCORN PASAR MALAM

popcorn

NK CITER SAL POPCORN..hehehe...dlu my hubby ni jenis bengap ckit...hehehe..jahat sungguh mama kn ckp kt mr papa cm2..seyes la ni...smpai abis kawan2 n spupu2 dia gelak kt dia kes popcorn ni...korang nk tau kenapa??heheeh..sebenarnya dlu my hubby xtau pn per 2 popcorn sebab mak dia ajar dia sebut bertih jagung..hihihi..ada la satu ketika sedang kitorg borak ramai...ada la isu popcorn kuar...dh nk abis citer..tup2 mr hubby mama ni nyampuk..katanya benda apa 2 popcorn?hehehe...abis semua gelak..kui..kui...so mama yg mencoverkn papa mama ni...ckp la slow2 popcorn 2 bertih jagung la papa...hehehhe.okla..mama nk story sal popcorn pasar malam kt kubang kerian ni...

kt sini pasar mlm setiap hari senin..boleh dikatakan mmg benda wajib yg akan mama beli..hehehe..seyes sedap woo popcorn dia...sebungkus rm1 jer..byk lak 2...2kali ganda banyak dr yg mydin punya...hehehe...biasala duk sini susah nk dptkn popcorn cm kt panggung...seyes.rindu bebenor nk mkn popcorn yg kt panggung TGV nun...lg lak dh lama bebenor xnengok wayang ngn mr papa...tp bila la ada kesempatan nk menonton ekk...nmpk gaya kena tgu cik raisya mama besar dlu la...klu skrg ni..rasanya bkn tgk wayang jdnya...duk layan dia main kejar2 je agaknya...huihuhu..okla..2 jerla..

Monday, January 24, 2011

Sikit Habuk Xde perasaan...


 

hahaha..lucu pn ada bila pk balik...ingt blog ni xmaju rupanya...hahah..rupanya salah mama gak yg xfokus bab setting...hemm..org nk visible komen kita pn nk..nah hambik ko...hehehehe..seyes mmg xperasan langsung..tp sib baik la ada insan2 yg prihatin ngn blog mama ni...tq cik dah n cik nisa yg sudi tegur mama..tu pn sib baik mama buat entry sebelum ni..klu x...rasanya smpai sudah mama xsedar2 lagi...eeee...malunya...hehehe..per2 pn setiap org pasti ada buat silap..tp mama rasa..ni bkn silap lg...ni jenis overconfidem..konon2 tau bab blog..hehehe..nk kena blaja lg ni..heheh...
tp untuk pastikan mama sedar akan wujudnya komen2 diblog..rasanya baik mana guna intensedebate ni...cz dia remind kt mama kot email...huhuhu...hope dh xde masalah bab komen pas ni...

Minta Pendapat Korang...Kotak Komen Biasa & IntenseDebate

sebenarnya dh lama mama nk try guna kotak komen Intensedebate..so hari ni baru sempat mencuba...korang rasa ok guna kotak komen intensedebate ni..mama sebenarnta xberapa pasti bab keberkesanan nye...huhuhu..sebenarnya komen box yg biasa pn mmg xde yg sudi tinggalkan komen..hahah..skrg ni gatal tangan nk guna intensedebate...okla..2 jer la mama nk post kt sini..klu korang rajin nk komen sal intensedebate ni blh la komen..klu byk komen yg xbest mama akan tukar ke komen box yg biasa mama guna jelah..tp mama rasa cm komen box mama ni cm ada problem je..kt blog contest pn cm xde yg tinggalkan komen..heran gak..xkn yg dtg terjah contest xde tinggal jejak..hehehe..pelik kn...ke mama salah setting...hadoi..masalah la..

lelaki lg ramai laaa...


hari sabtu lepas mama tetiba rajin nengok tv1..seyes..time 2 isu agak best..hemm..klu sesaper yg tgk pasti tau isu yg dibincangkan oleh zamzarina...isunya sal dimana jodohku...

pas2 kuar la isu sal lelaki & pompuan..seyes...kita sekarang ni lelaki lagi ramai la...iaitu 14juta lebih adalah kaum lelaki n wanita lak 13juta lebih...hemm..lebih 1 juta dr kaum pompuan 2...so mama isu kaum pompuan lagi ramai..heran lak mama...kemana kaum lelaki n asyik2 lelaki yg nk kawin lebih mesti isu sal nk bela kaum wanita yg lagi ramai..tp kesimpulannya mmg xde pn..lelaki yg ramai...huhuhu..sebenarnya kita kekurangan kaum lelaki yg betul2 berguna n sesuai untuk jd suami...hemm..kemana yg lain???..korang pk sendirila...kebanyakkan kaum lelaki memenuhkan bilik2 penjara la...huhuhu..2 yg buat kita kekurangan kaum lelaki..hihihi...

mcm pelik je kn mama kuarkan isu ni..sbnrnya mama just nk kongsi jer apa yg mama tau dr menonton tv 2...

Sunday, January 23, 2011

Esok la yekkk

 
alahai...ari yg sgt sibuk...hemm..ingt nk publish entry yg agak best n panjang...tp xsempat lak...tgk jam tup..tup dh kul 5...cepatnya masa berlalu...so esokla yek mama publish entry 2...hemm..hari ni just note je la ni...mama sibuk dr pagi smpai petang tp tghari sempat la publish entry kejap time rehat...huhuhu...ni pn keje masih berlambak2..mama ambik peluang before mr papa dr jer ni...huhuhu..

Meeting di hari pertama..cm terkena btg hidung lak...

 Meeting

fuh..arini 1day keje minggu ni..n masuk2 jer terus g bilik meeting..hemm..ada 2 sesi meeting hari ni...mula2 ngn semua staf pentadbiran...pas2 ngn geng2 yg terlibat ngn audit...tp bab yg xbest time part 1...cm byk je yg terkena kt btg hidung mama ni..ha'aaaa..cm pict kt bawah ni...huhu

hadoiii...nk kena ubah cara dh ni...takut gak bila dh org perli n cm nk warning kita ni..huhuu...nk tau kes per?hehehe..xlain xbukan sal kedatangan la..seyes...hari2 mama antara mereka2 yg selalu dtg lewat keje...hihihi...bkn kes bangun lewat tp biasala..huhuhu..selalu jer rasa cm awal g keje...xde nk cepat2 time duk umah n time bersiap...mama ni bila tgk jam xkul 8...mama cm biasa la..buat sambil lewa...plg suka pagi2..duk koya2 @ berangan time gosok baju ker..duk mandi ker..duk masak ker..hahahah...dh xlh nk hilang perangai 2...ditmbh lak bila si raisya buat hal pepagi buta...nk berak la..xnk bngn tdo la..alahai...hehehe...pas2 cm biasa la kaum wanita...bab bersolek..n sejak akhir2 ni mama mmg rajin bersolek..hehehe...klu x..sapu bedak je dh setle..skrg nk kena eyeshadow la..blusher la..eyeliner la...hehehe.
tp nmpk gaya esok dh nk kena dtg awal la..takut kena sound lg..td pn time diorg duk meeting n sebut hal ni mama diam membisu sbb mama tau mama pn terlibat sama bab dtg keje lewat...kih..kih...tp mama blk lewat gak..kira okla 2..hehehe...

pas2 sesi 2 start kul 1130..alahai..lewat giler..perut mama mintk nasi masa kul 9lbh td lg...siap bunyi2 lg..kuat lak2..sib baik utk sesi 2 ni ada mkn2 ckit..ada la karipap n kueh bakar...so lh la alas perut yg duk pedih ni sementara dpt mkn kueh teow sup yg pn.erma beli..huhuhu...tp pas mkn rasanya bertambah pedih n panas...gara2 terlebih buh air lada...mama mna suka ngn mknn pedas ni..hadoi..sebab org dh beli..so mama belasah jelh...huhuh...opss..dh kelain lak story mory...hehehe...sesi 2 sal iso kn..so meeting kali ni nk bincang sal objek kualiti opis mama yg agak2 dh sudah lg pas meeting pertama ari2...hehehe..cuma kali ni sesi jd pnjg cz ada buat sesi perlantikan utk pengawal dokumen baru pas pengawal dokumen lama nk letak jawatan..tp bg pandangan mama la..rasanya klu dia xletak pn xde hal..sbb pengawal dokumen xde la berat sangat pun..tp dia je yg buat cm berat..hemm..lg satu sebelum ni dia xde pn buat per2 pn tp pas pengawal dokumen 1 dh kena tukar baru la kalut nk blaja...so bila nk letak jawatan dia kasi la reason dh pegang jwtn lama..walhal baru setahun lebih duk buat keje PD..hemm..per2 pn xkisah la sbb mama mmg xdilantik pn utk PD yg baru..klu dilantik mama pn xnk..sbb dh byk keje nk kena urus bab audit ni...hemm..xmampu deng nk nambah keje lg,,,huhuhu..pas2 buat lantikan Penyelaras kualiti lak..hemm..jwtn ni di naik taraf jd 2 org yg sblm ni seorg jer duk pegang so skrg dh jd 2...siapa lg yg baru klu bkn dak baru opis mama yg cun melecun..mmg dia suka bab2 pegang jawatan ni.n dh tentu2 la dia jenis yg rajin n bg mama mmg patut dia pegang cz unit dia xde lak terlibat ngn audit..so bg dia kenal cmna proses audit ni...huhuhu...per2 pn mama doakan mana yg pegang jawatan dpt la laksanakan tanggungjwbnya...mama lak ngn tnggungjwb mama...huhuhu...okla..sory ckit2 dh la ekk..tp yg penting mesyuarat ni abis kul 12 lbh...hehehehe....

okla..mama tempek pict mama yg xglamer hari ni...huhuhu



Friday, January 21, 2011

Bila My MIL dh tak Niaga...

hemm...bermula tahun ni my MIL yg dh lama berniaga runcit...tetiba terpaksa berhenti niaga atas alasan yg agak munasabah...seyes...skrg my mil dh xkeje per2 n skrg ni dlm perancangan nk niaga gak...tp bukan niaga runcit ar...huhuhu...so hujung minggu yg baru je berlalu adalah operasi mengemas n pindah barang dr kedai yg disewa ke umah my MIL...so letih n agak berserabut ditmbh mama lak dlm hari2 yg xbrp nk ok..huhuh...
okla...meh tgk pict yg mama snap selepas semua brg dh di angkut masuk umah my MIL yg kechik itu,,,Semua ruang yg nmpk kosong dipenuhkan dgn brg2 huhuhu...dh nmpk semak umah mil..2 lum lg bahagian anjung umah...hehehe..mmg cm kapal pecah...kwang2...so operasi mengemas umah lak pas ni...hehehe