>

**Kami**

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

PengikutKu...

Thursday, March 31, 2011

Alhamdulillah..dalam kesusahan Dia permudahkan

entry tengahari buta..hehehe..mama just nk kongsikan berita ynag agak gembira gak la..sebelum ni mama kesedihan...namun dalam kesedihan 2 mama diberi sedikit rasa kelegaan dan kegembiraan...nk tau pe...sebenarnya mama dh dpt pengasuh utk Raisya...
mcm ni citernya...semlm pas mama balik keje terus mr papa ajak mama p usha umah pengasuh...usha pn dr info jiran sebelah umah mama..katanya si kakak A ni nk ngasuh budak..so mama pn p la..xde la jauh sgt ngn umah mama...cuma kena menentang arus je la bila nk p anta raisya pagi2...huhu...tmptnya kt area taman putih je..dekat je ngn umah erma..okla cukup bab tempatnya..kita story bab pengasuh lak...heheh.
hemm..mula2 kami ke umah kakak A..bagi salam..pastu berjawab la..n mr papa pn buka bicara bab pengasuh...tup2 dia bagi jawapan yang sgt menghampakan kami...cm nk terus blah je dr situ..tp dia cm kesian tgk kami n dia tau area2 umah dia 2 ada je yg nk ngasuh budak..so dia try la tnya umah blkg..hemm..xde jawapan..pastu dia panggil lak jiran depan umah dia...hemm..berjawab..n si kakak B lak kuar n kakak A citer la masalah kami sekarang ni...hemm..dlm duk citer2 kt kakak B..kakak B ni ajak kami naik dlu...bincang dlu cmna...cm berkenan je nk ngasuh raisya...hemm..kami naik atas umah kakak B dengan sedikit harapan...duduk sembang2 jap...pastu dia soal bab bayaran yg penah kami kasi kt pengasuh lama raisya..so mama cakapla rm200..pastu dia isukan klu dia minta rege 2 nk kasi x...hemm..mama dengan xsemena2 erus jawab ok je..excited u bila org sudi jaga anak kita tmbh lak dia pn ada anak laki umur 4 tahun hope raisya suka la kawan ngn anak dia...adala kawan ckit xde la sunyi sangat..n mama tau raisya mmg minat bab budak laki...pastu dia ckp la anak dia pagi tadika pastu kul 11 baru blk..hemm..rasanya xkisah bab2...kejap je raisya duk sorang...pastu ada la geng...hehehe...
yang mama rasa sgt suka bab ni bila kakak B ni just asuh raisya je..so dah sah2 la dia leh fokus utk raisya ckit kn..cm pengasuh sebelum ni...klu kakak B  xsetuju rasanya mama akan tnya balik ngn pengasuh lama dia...hehehe...
per2 pn pengakhiran citer yg sgt gembira...


ps: hemm..bab exam mama..mama dh request ngn pihak usm penang utk semak balik result..cm xpuas hati je...tp klu betul mmg mmg kandas...mama redha...borang utk exam akan datang pn mmg akan isi jugak walaupun pihak penang xbuat tindakan lg masa ni...huhuhu

Wednesday, March 30, 2011

Sibuk giler arini...

yup..mama rasa cm sibuk bangat today...alahai letih la...sibuk bkn per..kejap2 jer dpt ngadap komputer ni...mana xnya...masuk keje pagi tadi..kul 9 sampai kul 10 lbh meeting sal KIK PTJ..pastu...g makan...pastu rilek jap n layan sistem yg macam pange...siksa jiwa mama kejap duk melayan sistem...huhu
pas2 layan sistemm...dh rehat..pastu bergedik santai jap time rehat....pas rehat lak kul 3 kena p DK8 lak...dengar penerangan hal nk p Hospital Kuala Krai bln depan...hemm..pas2 masuk opis jap settle bab nk kursus ari ahad  ni...tempah laptop la..tempah kerusi meja la...hadoi...fening2...2 xabis lagi...
dah settle benda alah kursus semua kena p jabatan O&G lak..nk citer bab sistem yg sgt2 famous & the top ten punya story kt usm ni...HCMS aka SKT...hemm...kong kang kong kang story2 n cuba settle bab sistem 2 ngan doktor2 super bijak berpetah bab teachingnya...so balik opis balik..n skrg duk buat entry keje hari ni yg sgt2 bz jugakk..ni jelah nk realese kejap..ni pn dh nk blah dr opis pn..kul 5 dah...huhuhu..kejap jer rasa masa berlalu..esok dah last day keje..huhuhu

layan pict raisya yang dah basi dlm komputer mama ni..konon nk buat entry tp hampeh...pict bulan brp lagi ni...huhu
 berjurus x anak mama ni...pakai tudung time main buai 2 ols tau...
 merenung masa depan nun diPG..hhehe

Gedik Santai

huhu...dh petang baru nk berblog...layan jiwang karat lu pagi tadi..keje banyak ko...huhu...mama pn pening jer hatak bila tgk keje bertimbun2...paling xsuka bila ada yg call mama...isk.pantang la...geram je...yelah nk kena jawab soalan sama dr diorg...dh la sistem xbrp nk clear..huhuhupanas je...huhuhu..
so time rehat mama bergedik santai ngn geng2 opis...huhu..per lagi...makan2 punya projek ar..meh layan per yg mama makan...n mereka2 yg join bergedik sama di pantry...huhu,

menunya///
 jeput maggi aka cucur maggi
 donut yg direnovate jd burger malaysia
 kasi view dekat ckit..

meh tgk sape geng2 gedik utk arini...huhu
tukang masak utama ni..kena ada dia baru ada mkn2..hehehe
 turut serta sekali yekk...
 ehhh...ada gak enterprame tuan umah...hihi...harusla kan...

jom view keseluruhan meja...


ps:mama mkn jeput maggi n roti je..

Tuesday, March 29, 2011

HatiKu sangat Sedih dan Pedih


mood tetiba je dr biasa2 ke sedih n kecewa...hangin je sebadan..rasa nk je nangis time2 ni je...benggang nye aku...nk tau nape...td dapat result exam perkhidmatan aku...dh 3 kali aku hambik exam korang tau...tp semua menghampakan...yg heran kertas 2 bab IT yg mmg aku xlh jawab sgt senang2 je diorg bg lulus...yg aku berhempas pulas study bagai nk rakkk ni hampeh lak resultnya...hemm..klu la aku ni jenis jahat dlu n xbetul bendul sgt rasa dh lama aku cnfrm..yela..dulu result time aku xp exam blh plak diorang kasi lulus semua...walhal tgk kertas exam pn x...huhuhu...tp takut sbb effect masa depan aku membendulkan diriku ckp xhambik..padahal diorg xkisah pn bab 2..jnji dh ada surat mengesahkan kita lulus...xde diorg nk belek satu2 kertas jawapan kita..nk cari balik bagai semua 2....hhuhuhu
 
USM macam setan ke hape...susah sgt ke nk bg org lulus...dh nak masuk 3 tahun aku keje sini xlulus jugak ni buat aku rasa nk blah dr tempat ni...sgt2 kecewa ngn result yang diterima...nk kata aku xjawab soalan..rasanya dh sehabis baik jawab...org kata usm ni main pilih je...xtgk sgt pn bab jawapan..so that mean sape nasib baik terus lulus ar..yg xbernasib baik 10kali hambik exam pn xlulus...benggang..benggang2...smpai bila la aku nk berstatus percubaan..last2 kena buang je kot aku ni...huhuhu...sedih la wehhh..ke aku ni bodoh bebenor bab jawab soalan yg diorg kasi...adus..

ps: patut la 2-3 arini mata kirik duk gerak2..upanya haku nk nangis...

Malas Tul La

mmg mama rasa malas n rimas je arini...huhu...smpaikan blog xupdate...huhuhu..sgt2 mls la arini..tp keje belambak2 la...huhuhu...ptg nnt nk kena p jabatan mikro lak..alahai bahagian yg mama agak kurang gemar arr...cm biasa la skrg ni kt usm musim HCMS...huhu...pening kepala deng nk memjawab persoalan yg diorg ni ajukan...smpai terkadang cm nk matikan terus telefon kt opis...tp bila pk balik dh memang keja mama cm2 kn...kena jawab segala persoalan bab sistem...terpaksa buat2 mesra alam aka mesra pengguna la...huhuhu...tp sebenarnya hampeh je rasa...muak ngn soalan sama...hemm..mama paham staf xtau bab ni..yg geram..time org jemput dgr ceramah n cara nk mengisi xnk la plak p...dh nk abis tarikh baru la terhegeh2 call sana..call sini..alih2 kita gak yg kena...klu mmg dr awal xde ceramah ke hape mama ok lagi...huhuhu..geram..geram..mmg manusia ni canggini la peelnya...suka sgt buat keje last minit....x sikit xambil peduli segala hal sebelum jd per2...

layan pict ni dulu nnt akan ada entry bab pict ni..tunggu yekkk



Monday, March 28, 2011

Bapa Borek Anak Rintik

mama just nk kongsi pict anak dara mama...ni pict hujung minggu hari 2...time ni en.papa g keje..so mama lak nk isi ruang masa yg ada yg tgh boring giler2...layan la aksi anak dara mama ni...ghuhuhu...sonok gak...kita snap dia posing...huhuhu..sewel hape mama ni..sian kt anak nk main pn xsenang kn..kih..kih...biasala bila dh xde keje nk buat kn...huhuhu..korang nk tau apa yg rintiknya..huhu...
meh dekat2 ckit mama nk bisik kt korang....huhu...ala korang tgk pict la...















anak mama ngn batang pancing...minat sgt dia main pancing papa dia...sama peel cm papa dia gak la..minat giler bab pancing...myb menurun kot...hehehe...

ha..kasi layan sikit hasil en papa mancing...ni masa raisya dlm pantang lg ni..xcaya korang tgk tarikh kt pict 2...yelah..time pregnant duk tahan jiwa xnk pancing..mama meletup jer terus ajak abg ipar dia g mancing...bebaloi2 la dia tahan nafsu dr mancing...huhuhu



Mood Berblog ke Laut la

entah kenapa hari ni mood nk berblog xde jer..citer 2 banyak je nk buh dlm entry..tp 2la..bila mood mama dh ke laut..segala male kerja xterbuat la...boring...moody n mcm2 la..xtau la nape..nk kata ada kes xpuat hati xde la plak...huhuhu...



ps: bila tgk pict sejak akhir ni..rasa cm diri ni berseri ckit...(cesss mood perasan dh dtg..hahaha)

Sunday, March 27, 2011

Indahnya hidup

nape mama ni buat entry cmni...huhu...mama pn xtau...saje suka2 kot...huhu...hidup ni mmg indah ada warna warninya..ada masam manisnya...hemmm..so mmg indah la kan...kejap kita diatas....kejap kita dibawah...huhu...hemm..mama nk story sal mama la ni..hehehe
sebenarnya dh lama mama xrasa kemesraan papa...yg suka bergurau senda..peluk2 mama..cium2 mama...entah nape cuti hujung minggu ni sonok sgt...sifat n sikap papa seperti mula2 kawin datang kembali..rindu ngn suasana cm2 tau..entah la..papa selalu cm malu2 je nk buat cm sebelum ada anak..bila ada anak ni cm ada had2 tertentu..walhal bukan benda pelik pn kitorg buat sekadar untuk semaikan kemesraan suami isteri...hemm...boleh dikatakan kami ni agak suram..walaupun alam perkahwinan kami baru je nk masuk 5 tahun...hemm...mmg patut la kan kita kena tingkat2 kemesraan bila dh makin pudar...huhu...alhamdulillah moga ia berlanjutan..moga papa akan sentiasa menghargai mama disisi papa...
moga perkahwinan kami ni akan berkekalan hingga akhir hayat kami..moga keceriaan semakin bersinar

dulu kami sgt2 rapat n mesra cm org hangat bercinta...asyik jalan2 n dating je keje kami..nk berkepit setiap masa je...





tapi kini cm laki bini dh 20thn je rasa...xceria pn bila ambik gmbr sama...pastu g mana2 klu blh asyik nk tinggal je...nk g sorg sokmo

ps buat papa: mama sgt2 suka bila papa mesra cm2 selalu...


Puting Raisya Putus

huhu..sebenarnya entry ni patut minggu lepas...mama nk citer bab puting raisya la..hemmm..raisya ni ada 2 puting...n xtau nape la plak leh putus...hemm..nk jd cerita...ari2 papa bawak puting time g jalan2..so takut jatuh time bawak moto..papa sumbat dlm poket seluarnya...n pas balik umah papa kuarkan...kuar kuar je tgk2 xde puting dh...tinggal tangan puting 2 jer..huhuhu..gelak raisya tgk puting dia jadi cm2..sib baik yg satu lagi ok..hihih..so hingga skrg raisya ngn satu puting je lah..xde la nk main2 n gentel2 puting 2 bila nk tido...huhuhu...susah sikit la dia nk ralit time nk tido...kui..kui..sian anak mama...huhu..meh layan pict puting raisya 2...

sebelum putus

selepas putus

 alamak nmpk pusat lak..hehehe

ps: smpai sekarang masih gantung 2 puting 2 walaupun dh putus...huhuhu,,,