>

**Kami**

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

PengikutKu...

Friday, April 29, 2011

Projek Macaron

huhuhu..ni kali ke-2 mama buat acaron..1st mmg mama buta kayu bab macaron...huhuhu..xtau cara nk buat..n xtau cmna rasa...heheh..so kali ni tetiba lak teringin nk buat benda alah yg super duper sensitif  ni/...huhuhu
per2 pn projek mama kali ni agak berjaya dr segi rasa n strukturnya...yg silap skrg ni bentuk bulat xmenjadi sgt pastu mama xguna kertas lapik yg sepatutnya...huhuhu..biasala mencuba sebab ari2 buat xmenjadi nk guna kertas lapik yg org guna takut membazir lak...pas2 mmg mama xbeli lg pn kertas 2...so maa just lapik guna kertas A4 jer...hhuhuhu...bentuk lak mmg dh bulat tp sebab mama terbuat rapat-rapat...so abis semua jati serata...tp ada la 3-4pasang yang ok..huhuhu,...pict macaron mama publish balik yekkk..mmg cantik la..ada skirt dia 2..biasa buat susah nk dpt skirt...so lepas ni blh la mama mengupgade skill buat macaron....
hemm...bila dh tau buat macaron ni...mama dpt rumuskan mmg patut la macaron ni mahal yang amat n ramai yg berebut nk mencuba n suka dengan macaron ni,....rasa dia pn dh lain walaupun super2 manis... mmg xdpt pd makanan lain...ranggup n senstif sangat..hemm..susah la nk citer cmna rasa..huhuhu..yg pasti mmg best n dah buat mama jatuh hati kt macaron ni...
sape yg xtau cmna rupa macaron..meh mama tunjuk...ni C&P dr mr google


cantikkan....mama buat color purple...tp last xnpk cm purple pn...heheh...tp rupa skirt dia cn pict 2 la...

per2 pn mama nk ucap TQ buat blogger notti netti cz sudi kongsi resipi n cara,.,,hehehe...

Esok mau ke s.alam

sonoknya mama rasa mlm ni...huhuhu..mana xnya...mula2 mr papa suh mama naik s.alam...pas2 xkasi lak, katanya dia yang nk balik kelantan...so mama ok kan aje...yela...cuti 2hari 2...huhuhu..maghrib td mr papa call bgtau tiket nk balik kelantan xde lak..adusss...mama dah start pening..yela..mana mama nk pegi xde papa time cuti panjang cmni...huhuhu...mama pn dah apply awal2 cuti ngn bos...konon2 budget nk g s.alam xpun nk cuti cz encik suami ada...huhuh...

oklah...settle bab pening2 mr papa lak bg cadangan...katanya "cmna klu mama yang naik sini...cuba g tgk tiket ada ke tak..."huhuu/..cmna respon mama...pe lagi..sengih sampai telinga..n sepantas kilat ajak my sis p survey tiket...hemm..sampai je kaunter tiket ckp nk p s.alam utk pagi esok n dia cek ada..tp kena duk tingkat atas ar...hemm..time ni dh xkisah janji ada tempat je...huhuhu...pastu mama tnya utk balik lak...bila mama balik.dh tentu2 la ari senin...huhuhu...cuti dh apply...pe lagi...meeting..xpe bos mama kn dah ada...huhu..mama ni S/U 2 je...keh..keh..hope bos paham la..mama ni jiwa muda lagi..bos xpe dh tua...bini pn dua...huhuhu...kasi can kt org muda lak ekkk...blk slalu mama cuti kn...huhhu..

opss...melalut lak...hemm..mama bernasib baik gak...tiket ari isnin pn ada gak...okla klu cm2...lega mama..tiket lum ambik mama dh call mr papa bgtau mama cnfrm p sana..

keh...keh..akhirnya dpt gak mama p s.alam..doakan mama slmt smpai n slmt pulang yekk teman2...

p/s: mama risau sebenarnya bila naik bas pagi ni,,huhh,,mslh anak nk membuang la..my raisya 2 jenis membuang sekurang2nya sehari sekali..tkt la time dia membuang baru lepas bas berenti kt hentian...hadusss...naya la...hope xde masalah yg 2...huhuhu..

meh kwn2 blogger dtg icty...jom jumpa mama..klu sudi...(cesss...cm la blog mama ni glamor sgt..huhuhu)

Thursday, April 28, 2011

Aktiviti malam hari

HUHUHU..ada je aktiviti malam hari bila si anak dh tdo..so mlm ni mama n my sis layan apam polka dot lagi..huhuhu..kali ni versi mini...biasa buat versi saiz M..hehehe...sonok la buat versi mini ni..cute je..mkn pn best jer..1 biji satu mulut...huhuhu..



pastu jap lagi mama nk settlekan logo utk kumpulan KIK mama lak...hope settle cepat la...heheh...


Alamak...Raisya jatuh katil laaa

Hahaha...yuppp..my raisya jatuh katil la mlm ni...huhuh...ni mesti sebab penat sgt main siang hari...hemmm..baru je...xsampai 10 minit lg ni...tetiba je bunyi debommm...pastu bunyi dia nangis...terus mama terjah masuk bilik...hehehe,...rasanya sebelum 2 mama dh tgk...stay kt tengah lagi...masa bila entah di gerak n pusing2 sampai tepi...huhuhu...cian dia..sib baik kejap je nangis n tdo balik...huhuhu
hemm...tp raisya ni tdo lasak ckit...biasa mama atau papa akan tdo bahagian tepi xnk bagi dia jatuh...2 pn kadang2 lepas jugak..huhuhu..kadang dia main hentam je atas mama...xkira la perut ke...muka ke...jnji dia dpt lena...hehehe...sesak jugak kadang bila si anak ni tdo lasak...kira pn turut rasa penat kena hentam dek anak...kuii..kui...

korang ada masalah ke bab tdo anak...anak korang lasak x?


ni dia budak lasak 2...

Wednesday, April 27, 2011

ENTRY KEMENANGAN

alhamdulillah setelah hampir 2bulan xdpt sebarang hadiah...akhirnya ada gak yang menang hasil cabutan undian...huhuh...happy..happy...

pe yg mama menang..meh tgk pict ni...

 huhuhu..cabutan terakhir baru naik nama blog mama..alhamdulillah...rezeki mama..dpt la termometer..blh la spare kt umah...huhuhu..nk tau lebih lanjut klik SINI

sebenarnya mama dh ada termometer 2 tp letak kt kg..sbb raisya selalu demam time duk kg...keh..keh..so kira dh ada 2 termometer la ni...hehehe

per2 pn TQ pemilik blog Karipapsayur


BUDAK KEPIT BAJU

hehehe..pict lama ni..tapi mama baru nk stiry sal ni..actually hobi raisya ni mmg suka buat sepah umah...huhu...yang paling suka bila dia tgk sepit2 baju mama simpan kemas n teratur..so mula la dia buat operasinya...pe lagi...menyepahkan umah la..pastu suh la kepit sepit2 baju kt baju dia...isk..layan jelah..xlayan mengamuk..lagi jahanam umaha mama klu diamuknya...huhuhu..so layan pict budak sepit baju ni...









Sakit Tekak

alahai..mood nk ckp ngn org 2-3 hari ni kureng je...bkn per..kes cm tajuk entry ni..huhuhu...seyes...sgt siksa jiwa mama ni..nk makan subhanallah...sakit yang amat...dalam masa yang sama lidah mama pn cm pecah2 n merah2..lagi la bertambah2 susah nk makan...hemm..kan lida berfungsi bantu kita mengunyah makanan that mean lidah yg akan bawa makanan utk kita kunyah kt mana2 bahagian gigi...tp bila sakit cmni..nk gerakan makanan pn seksa yang amat...bila kunyah sambil lewa lak..masalah time nk telan lak...sangkut kt tongsil yang bengkak..adusss...sungguh merana mama rasa...hemm..nk cakap pn xselesa tau...nk menelan air liur pn kena pejam mata baru leh telah...huhuhu...dugaan semua ni..mungkin akan mengurangkan sedikit dosa-dosa kecik mama yang mingkin tidak disedari...mungkin dengan dugaan ni dia bagi kesabaran buat mama dlm menghadapi saat2 susah ni...huhuh..

semalam sebab xtahan ngn sakit tekak..mama makan nasi air..pastu mama rehat smpai tertdo...sakit berdenyut2 tau...pastu bila sedar je anak lak buat hal..abis ubat gigi yang mama slalu spare dia buat main...huhuhu..benggang jer..tp entah nape mama xmarah pn kt raisya...ni mungkin memberi kesabaran untuk mama...semalam jugak banyak je hal raisya buat..mama cm hangin jer yela.kita penat..sakit lagi..dia bat karenah...tp alhamdulillah mama tetap sabar n cuba berlembut ngn Raisya..alhamdulillah dia paham...huhuhu...


layan karenah buadak kecik ni...huhuhu... ada je keje yang dia buat n menyakitkan hati mama...huhuhu



 p/s: td papa mesej mama..katanya dia cm nak demam lak..cm nk kena selsema lak...huhuhu..mcm2 hal la duk jauh ni

Tuesday, April 26, 2011

peserta GA mama

adussss...ramai siot yg join GA mama kali ni..huhuh...sungguh tak sangka mama tau..walhal xde pn iklan mana2 blog suh join...heheheh...myb sebab mama ni jenis rajin menjoinkan diri dlm arena CGL kot...keh..keh..kira terkenal gak la blog mama ni....
opsss...tersasul jauh lak..sbnrnya mama nk story sal jumlah peserta GA mama...pg tadi mama dh copy paste link blog yg join...hemm..dah ada 51 peserta tau...tp yang mama sempat terjah ada la 5-6 blog jer..huhuhu..sungguh xsempat nak menjengah blog peserta la...
mlm ni ada lg 7 org yg join...so kiranya jumlah 58 semuanya...huhuhu...so sape yg xjoin lg masih sempat...lambt lagi nk tutup...10hr xsampai lg...senarai peserta mama xlh nk kuarkan lg cz mama lum jelajah semua 58 blog yg join..ok..bersabar yekkk...




Lepak-lepak kt HRPZ II

sape yg xkenal HRPZ II!!!..ala.Hospital Kota Bharu la...hemm..seperti kt entry sebelum ni kan mama ada citer sal p kt HRPZ II keesokan harinya...so layan aktiviti kami yg xdpt masuk wad...hehehe...
opss..tp sebelum p HRPZ II kami ke HUSM lu...ada gak lawat org sakit..tp kami leh masuk la HUSM..





antara pict time kt HUSM..tp sebelum p melepak2 kt HRPZ II..mama sempat la p jenguk Pasar Siti Khatijah..seyes sejak duk sini xpenah jejak kaki walau sekali kt sana tau...rasa cm rusa masuk bandar jer...hehehe...jakun jer..duduk dh lama kt KB tp pasar pn xkenal..sib baik la mama kenal tmpt kt ner...heheheh...kena tau la..sbb mama jd penunjuk arah ari2...xtau pn buat2 tau jer...tp alhamdulillah xsesat la...hehehe...


 mama n adik bongsu mama...dia lg tinggi dr mama tau...



 ni konon nk snap suh kasi nmpk semua..habuk..xjd..guna mode timer ni
 yg ni versi test
 ok jadi walaupun cm senget je










 versi tunjuk lubang hidung lak adik ku nyer keje la ni..heheh



mama lepak2 kt kusi raisya lak sibuk ngn bunga2..huhuhu