>

**Kami**

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

PengikutKu...

Thursday, December 22, 2011

Dah Tiba Masanya

nampaknya dah tiba masanya untuk mama menyepikan diri dr dunia maya buat sementara waktu..mungkin diwaktu cuti saja mama akan bw n berentry di sini...hemm...rupanya ramai yang xsenang akan kehadiran blog mama didunia maya ni...bukan sebab teman2 maya tp sbb dunia nyata...huhuhu...xpasti apa silap entry2 lampau mama...rasanya xpenah nk entry yang pelik2...berblog bagi mama sekadar meluahkan rasa dihati...meluahkan benda yang xboleh kita luah secara langsung dengan sesiapa...n bagi mama ni cara mama nk hilang masalah yang mama pendam dijiwa...xsangka rupanya akan dijadikan penyebab...terpulang pd yang menilainya...

okla teman2...jika diizin olehNya kita bertemu lagi...
doakan kejayaan mama di alam nyata yekk..huhuhu

p/s:lepas ni xtau kt mana mama nk luahkan segala masalah n rasa dijiwa...
secara jujur sejak kecil hingga sekarang ni la cara mama nk hilangkan masalah...n nk 'cool'kan segala rasa dengan cepat...dlu mama tulis kt kertas smpai 4-5helai sambil nangis n buang ke tong sampah...skrg bezanya dibuat secara maya...huhuhu...xpelakan...adala2 cara yg blh mama cr nk tenangkan jiwa...huhuhu..kt maya ni pn bukan semua dicoret kt sini...ada yg perlu n ada yg xperlu diceritakan...

Tuesday, December 20, 2011

mendung xterduga...



wah...tajuk siap bermadah ag kn...tp 2 la realiti kehidupan setiap manusia...kenkadang langit mendung jer sepanjang jalan tetiba cerah secerahnya...ada jugak yg selalu je cerah sepanjang jalan tup..tup mendung xterduga datang...ada jugak mendung je smpai kesudah..cm musim skrg ni...n ada jugak cerah sepanjang jalan...hemm..yang ni mmg betul2 bernasib baik...begitu jugak mama...skrg ni mungkin dah nasib mama dilanda malang...mungkin Allah sedang menguji kekuatan & keimanan mama padaNya..
hemm..andai kata jodoh mama berpanjang..alhamdulillah & andai kata jodoh mama sampai di sini..alhamdulillah itu dh nasib & rezeki mama...kita hanya merancang Dia maha mengetahui...sesungguhnya setiap kejadian pasti ada hikmah disebaliknya..mungkin akan ada sinar yang menanti dipenghujungnya..atau mungkin juga ada kegelapan...kita hanya mampu berdoa...

p/s: Doakan kebahagian mama sekeluarga yekk...moga akan ada sinar dipenghujung & sepanjang perjalanan hidup mama...


Thursday, December 15, 2011

Balik Kampung..Ceneh tunggu kepulangan ku


wah..arini mama berkobar2 xsabar nak balik keje..huhuhu...xsabar nk cepat sampai kt umah at Ceneh...huhuhu..hemm..korang mesti nk tau mana Ceneh 2...hemm..kt Kemaman la..hemm..dekat sgt ngn umah k.zue..kami ni jiran la jugak kiranya tp xpenah bersua muka sejak dh besar ni...huhuhu...

hemm..seyes dlm hati ni sangat rindu kt my ummi...yelah ngn pelbagai masalah melanda..mama perlukan teman untuk berbual mesra..melepaskan segala rasa dijiwa..n mama tau hanya Ummi yang sudi mendengarnya n sudi memahami masalah mama ni..hanya dia yang selalu menyokong mama dr belakang...

ummi....anakmu dh xsabar nk jumpa n peluk ummi...huhuhu...

p/s:mama sgt2 letih bila pk hal masalah n keje...ditmbh plak ngn masalah sampingan yang lain...mama perlukan terapi jiwa...huhuhu

doakan keselamatan kami pergi n balik yekkk...moga kami slmt smpai ke destinasi n dijauhkan segala malapetaka yang diingini dlm perjalanan nant....



Family day Pentadbiran PPSP

hemm..skrg sesi ramah mesra n rilek2 jiwa lak...huhuhu...selepas masalah besar melanda mama...huhuhu..
peristiwa pada Sabtu-10Disember 2011 at Sri Nipah Resort, Bachok...

hemm..agak kurang happy berbanding family day thn lepas...huhuhu..seyes...pegi pn cm terpaksa je...tp sbb bayaran dh buat awal2 n dh niat awal2 nk pegi n rilek2 jiwa nan lara ni...so mama teruskan niat 2...hemm...

per2 pn meh tgk pict lu ckit...

ni semua yang hadir bersama family...tp xbestnya pict my kecik xfokus..sibuk ngn bola jer...n ari 2 pn dia agak moody..my sbb mr papa xde...huhuhu...2 la antara faktor utama mama xmo pegi..tp bila pk2 blk xde hubby pn xpe..we all enjoy jugak...huhuhu


ni pict si kecik yg sibuk ngn bolanya...org duk bergambar dia siap g posing main bola depan org ramai...isk..isk..anak...anak...

1st main ni...lari kaki 3 ..mama dpt no.3..huhuh...mcm terbang je time lari..huhuhu...sib baik partner sama saiz...

ni salah satu acara yg mama main...bowling kelapa..habuk xkena...kes serabut ngn si kecik la..tp sib baik partner dpt skor...huhuhu..so kami dpt gak merasa hadiah no.1...

hemm..bila tgk diorg duk main pecah belon ni..teringat sejak kt mr papa...hemm..thn lepas dia la juara pexah belon...huhuhu...tp tahun ni...bagi kt org lain la plak...huhuhu

p/s: xpasti la mama thn depan merasa ke x family day ngn diorg lagi...huhuhu..bila ditmbh ngn skim SBPA yang baru ni mcm terpk ada something wrong akan berlaku kt mama...huhuhu..adakah jodoh mama masih kuat disini atau sebaliknya...
doa2 kan la kebahagian n kesejateraan mama yekk..moga rezeki n jodoh mama disini masih panjang...

Thursday, December 8, 2011

windu nk blogging.....huhuhu

lama giler mama story mory dalam ni...hemm...mcm2 kejadian sepanjang tempoh 2...ada yg gembira ada jugak yg duka...huhuhu

cerita gembira...hemm..kete mama dh siap dibaiki n roadtax dh di sambung...so sonok leh jenjalan,....tp yang duka..mmg betul2 duka nestapa ar...huhuhu..pedih menusuk jiwa kalbu mama ni...huhuhuu...xsanggup rasanya nk bercerita...tp klu dipendam nanti luka berdarah lak kan...mama lak jenis suka lepas dengan bercerita...biar lega dihati...

hemm..korang nak tau ker? ceritanya sal kerjaya mama la...hemm..mama dh lebih 3thn keje kt sini so sepatutnya dh sah jawatan la...so sbb mama ada problem ngn exam ari2 so xdapat mama nk disahkan...n bila dh lepas exam ada masalah lain la plak yang timbul...adusss...besar sungguh dugaan yang diberiNya utk mama....hemm...mama xperaku oleh ketua jabatan...reasonnya mama bergantung keje ngn org lain...uikkk...xpaham mama...katanya sejak staf 2 xde tahun ni prestasi keje mama merudum...xpaham mama tang mana yg jatuh...xbuat keje ke haku?byk sgt ker jasa staf 2 yg buat mama bergantung ngn dia..rasanya time staf 2 ada mama mmg sakit jiwa tgk keje dia...tup2 bos kata mama bergantung ngn dia...adoiiii xpaham mama...sebak xyah ckp la bila bos ckp cm2...plg xbest bila bos ckp mama xbergaul mesra ngn semua staf...n buat gap ikut like mama xlayan staf bawah..adussss..xpaham mama...mana silap mama..setahu mama la...xpenah mama lawan mana2 staf lebih tua xpenah mama buat gap..mama ni masuk group n buat mama ni staf plg rendah bila ngn yang lebih tua..yang lebih muda mama buat kami setaraf...xpenah nk gap org...klu nk gap org xde member la mama...pastu hal keje bos ckp mama xbantu keje staf bawah..adusss...lagi xpaham..walhal daku turun pdg skali buat filling, fotostat...n mcm2 ag..nk bg keje kt staf pn mama tnya dlu sibuk ke x...klu sibuk mama yang buat..cmna bos ckp mama xbantu staf...sungguh2 xpaham mama...sedih bukan kepalang...xtau dr mulut sape yg berkata2 menyampaikan cerita mama berperangai cm2...mama ni xpenah rasa diri ni lebih besar dr org lain...sentiasa duduk ditempat plg kecik n mmg pn mmg dah2 sah kecik kn...huuhuhu...mungkin Allah nk duga mama mcm...moga mama lebih tabah n lebih kuat berusaha...

p/s :::::----kawan2..doakan kejayaan mama yekkk...doakan mama agar lebih kuat n sabar untuk terus berkhidmat di sini..if ada peluang n ruang yang lebih baik mungkin mama akan undur diri dr sini...xsanggup dinilai seperti ini...sangat2 memalukan bila kita dinilai seperti itu...seolah2 mama ni makan gaji buta sepanjang tahun ni...huhuhu