>

**Kami**

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

PengikutKu...

Wednesday, June 13, 2012

BANGGANYA AKU....1st join terus menang

hemm...nk story crita dr entry lepas...hemm..actually mood gumbira dh xde pn...dh hilang pn...cz kejadiannya dh hampir 2minggu berlalu...huhuhu... nk tau pe citernya...meh nk story...huhu...ari2 mama mmg super bz yang amat kesnya nk settlekn projek KIK..mama dh penah story hal ni kt sini so setelah bertungkus lumus hampir 2 bulan akhirnya konvensyen berlangsung.... 
bila pk hal KIK mmg sangat2 penat yela..mana xnya dlm 2-3minggu terakhir tdo pn xcukup..ari2 tdo paling awal kul 1-2pagi...makan minum anak pn xterjaga....tp yang pasti mama sangat2 bersungguh2 bagi memastikan apa yang mama laksanakan memberi hasil yang berbaloi2...dan Allah membalasnya dengan usaha mama 2...xsia2 mama sakit kepala otak duk pk hal sistem yang ingin dibangunkan sejak hampir setahun yang lalu..kini sistem tersebut telah berjaya diguna pakai selepas tamatnya konvensyen tersebut... kini ramai yang berpuas hati dengan sistem tersebut,,,huhuhu..opss terlanjir citer hal sistem lak..ok..mama story sal hari kejadian...
hemm...sbb mama orang IT so tugas mama hari konvensyen adalah tekan slide jew...semua skrip mama dh settlekan so bagi orang lain la yang baca lak..lagi lak mama ni jenis xkonsisten bila bercakap ngn mic..huhuhu..kecut perut...nnt xpasal2 tersasul..huhuhu...so group mama ada 6 ahli 2 lelaki n 4 wanita...akhir2 persediaan nak konvensyen semua memberi kerjasama...biasala keje kumpulan mcm2 karenah tp 2 standard bila keje kumpulan kn..so bila tgk last semua sepakat tu dah sangat bangga buat mama...yela nk persembahkan hasil kerja kita... seyes mama & group sgt berpenat lelah dalam memastikan setiap helaian slide adalah sempurna dan mama sgt memastikan setiap patah dalam skrip yang ingin dipaca selari dan bersesuaian dengan slide yang akan dipaparkan...so kira betulla klu last2 mama tdo kul 3-4pagi...huhuh...mmg mama jenis detail ckit bab 2...sbb awal2 mmg agak berterabur kedudukan bila dh buat skrip baru nampak mana yang perlu didahulukan mana yg perlu dikemudiankan...bukan ape sebab semua ahli group mama memang xpenah join KIK so kami ni kira bermula 100% dr kosong... 
Hemm..dalam memastikan semua berjalan lancar xsangka ada juga silap mama...kesilapan teknikal yang mungkin akan buat group mama kalah...tp mama pasti Allah mengetahuinya...Dia membantu dan memberi kesabaran kepada mama dalam mengatasi masalah tersebut...hemm..nak tau pe kejadiannya...huhuhu..malu la jugak mama rasa...uikk..bkn jatuh atas stage ke hape...sebenarnya laptop yang dibekalkan oleh jabatan xmatch dengan LCD kt dewan pertandingan...silapnya hari rehersel mama xtest dengan komputer 2 n mama test just dengan 1 komputer sahaja..masa kejadian tetiba mama pk better buat 2 paparan n guna 2 laptop...so satu laptop ok n satu ag xok..hemm..hampir 10 minit mama duk cuba settlekan last terpaksa guna laptop yg disediakan n alhamdulillah presentation pn selamat n berjalan lancar selepas 2... 
Time penyampaian hadiah..mama dh rasa something..sungguh xterduga nama group mama naik as naib johan...huhuhu..so nampaknya kami perlu berkerja keras untuk ke peringkat pantai timur....so kesimpulannya awal bulan julai ke Gambang, Pahang ler plak..huhuhuhu..moh layan pict gedik mama & group...















 

Tuesday, June 5, 2012

Happy 6th Anniversary 2 Me...

Alhamdulillah...tanggal 2 Jun 2012..maka genapla usia perkahwinan mama & papa ke-6 tahun...kejap je masa berlalu...dah 6 tahun rupanya kami melayari bahtera hidup bersama..banyak suka duka yang berlaku dalam tempoh itu dan semua itu mama pasti ia adalah cerita dan pedoman hidup kami untuk masa hadapan...
hemmm...hajat hati diusia yg ke-6 tahun ni..nk la buat wish list...hope dapat la menambah ahli baru jika diizinkan olehNya...tp yang pasti kita semua tau semua tu ketentuan yang telah ditetapkan olehNya....doakan kami yekk...

hope tahun depan kami akan jadi cmni la...dpt lebih lg pn ok gak....(mau twin)

doakan kesejahteraan kami moga berpanjangan dan agar mama& papa terus sabar, saling menyayangi & saling percaya mempercayai...moga juga agar kami dilimpahkan rezeki dariNya.

hemm...okla...dah lama xstory mory kt sini..mama pn cm dah kekoh nk menaip n story2 ni...huhuhu...tgk blog pn cm dh pening2 ayam jer ...byk yg dah berubah...huhuhu....


okla...that all....

cerita gmbr di atas mama akan story pasni yekkk...yg pasti ia membanggakan mama...huhuhu