>

**Kami**

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

PengikutKu...

Monday, July 30, 2012

Toilet Trainning

dah lama xstory sal dak kecik...hemm..ni perkembangan terkini...huhuh..sebenarnya banyak jer yg berkembang...tp rasanya yg ni paling nmpk n agak seronok nk citer...huhuhu
 hemmm..dah lama nk story tapi masa sangat2 mencemburui mama untuk selitkan crita-crita terkini...asyik meeting n keje pn berlambak2 kt atas meja..smpai xterbuat..tp alhamdulillah la...sekurang-kurang kita boleh fokus hal keje time pejabat..xde la merewang ke tmpt orang..bhuhuhu..boring tau duk kt bilik..klu ada partner okla ckit..tp time partner xder...fulamakkkkk...kacik sereeee...heheh

opsss..telajak lak citer kelain...ni hal dak kecik si Raisya 2...alhamdulillah dh hampir 2 minggu mama berjaya mengajar dia utk membuang at toilet...biasa yg kecik2 je buang at toilet..tp skrg ni yg besar dh leh buang at toilet..dh xde takut2 skrg ni...tp masa mula2 nk start membuang at toilet...punya la dia duk tahan smpai sanggup tak membuang sehari..iskk...jahatkn mama...dera anak smpai cm2..iskk..xde jahat n seteruk tu tau..bila dh 2-3kali dia mintak last2 bagi gak pampers....hemm...tp biasala..nk ajar dia mula2..mmg mcm2 karenah...tp asyik xjd jugak guna kaedah 2...hemm..akhirnya mama ambik keputusan nk sorok pampersnya time dia tido...hahaha..bila dia bangun tdo n mintak pampers, mama ckp kt dia pampers dh abis...huhuhu..nangis2 dia nk membuang...puas ajak..xmo gak.asal duduk at toilet mesti xkuar...2-3kali ulang alik xkuar...hehehe...last2 dia datang mintak nk g toilet bila dh xtahan sgt..keh..keh..so bermula la pas2..skrg ni asal nk membuang terus ajak g toilet..walaupun nk kena kita tunggu..sanggup je mama..nk bagi dia berani n nk ajar dia..yela..umur dh 3thn tp xreti ag nk buang at toilet..asyik nk kena pampers je..huhuhu..

per2 pn gud job 2 me..n gud girl 4 my raisya...pasni nk slow2 nk hentikan botol susu...nk suh dia minum by cawan lak..hemm..ada cadangan x kawan2...

 moh..tempek ckit muka dah kecik yg makin bertambah pndai...



huhu..mama pn wajib kena tayang gak..hehehe


 

Tuesday, July 24, 2012

Mahal Giler....

Merujuk isu kat atas...hemm..ape yg mahal giler skrg ni...ha...ape lagi..bab2 juadah berbuka la...arini hari ke-4 puasa..tapi mama baru semalam pegi PARAM at Kubang Kerian ni...huhuu...kemalasan nk menekan minyak..hehehe...

hemm..smlm niat utama nk cr nasi..sbb mls nk masak nasi n lauk..tp bila je smpai adusss..org ramai giler..peniaga xbrp ramai n kuih n lauk2 pn xbyk..fuh..semua xbekenan kt hati...
hemm..last2 tanya si raisya nk makan pe...tup2 g tunjuk kt kuih tako...sebenarnya dia bukan maksudkan kuih tako pn tp kuih tepung pelita,,,hemmm..so pusing la mama n si kecik satu PARAM...last2 jumpa kt satu gerai 2...alhamdulillah ada jugak..klu x..sah2 kuih tako je mama blasah wlpn awal2 lg tau si kecik xsuka kuih tako...mana xnya..klu xdibelinya sahih xbergerak aku nnt selagi xbeli...n dia request nk air milo 1 cup..so itu jelah juadah yg mama beli semalam...

ha...bab mahal la..meh nk bgtau rege kuih tepung pelita 2...huhuhu...6 biji RM2.50..myb klu kt luar kira dh ok n murah kot..tp mama ni yg biasa membeli kueh 2,,seyes..terkejut beruk gak...mahal ooo...dh la kecik giler...sekali suap je satu bekas daun pisang 2...isk..isk..mahal...
plg xtahan xsedap lgsung..cair..pastu yg santan kt atas cukup2 menutup yg hijau kt bawah..tp sbb si raisya ni suka..so dia blasah sorg je 5 biji,...mama just sempat layan 1 biji je..tp nk telan pn pk 2 kali...xsedap cm minum air gula jer cair + manis..

ni la tepung pelita mana yg xkenal lg....(sory pinjam gmbr mr google jew)
 
arini duk story mory kt opis ada yg bgtau kuih akok pn dh naik rege...dlu dpt la jugak 5 biji RM 2..tp skrg 2 biji RM1...huhuhu..mahal ooo kuih muih skrg..klu pandai n rajin better buat sendiri jelah...


okla that all...

 

Monday, July 23, 2012

Bila nak dapat benda ni....

huhuhu..mama nk berangan ckit pepagi buta ni...hahaha...aci ar kn...mana yg muak n rasa nk munta 2..tahan2 jelah yekkk..bulan pose ni...kan batal lak pose termuntah...hehehehe... 

korang mesti nk tau pe kebenda yang mama berangan nak pepagi ni kn...hehehe...cm alamat dr mimpi je rasanya bila nak disampaikan pepagi ni...uishh...sorry..xde kaitan ekkk...sesaje nk berangan after duk melayan pict2 yg ada kt desktop mama ni...huhuhu..

moh layan gedik mama ngn barang 2....gedik ker?hemm..xde la sgt kot..tp ada gak yg jelik je tgk mama ngn that item kot...hahahaha...tp i likeeee...mmg dah barang pujaan ati kita...cuma dpt merasa yg sendiri je..so bergaya ngn brg pinjam dh ler...hahahah...ape nk kesahhhh...xde org marah pn...

 wah..wah...ada gaya x?DSLR tu.......seyes..berangan giler nk benda alah ni....hemm ni masa kt bukit gambang ari2 r...time konvensyen.,,,huhuhu,...time kt sana tetiba lak berubah keje...jd photographer la plak...hehehehe...gempak ape...huhuhu,,,bukan senang org nk bg kepercayaan kt kita nk pegang benda mahal ni kn..so bila org bagi kita ambik peluang r...sambil2 blaja skill baru n cari pengalaman guna brg ni...


 ha...lagi gambar mama n DSLR...makin kecik je mama tgk bila duk pegang benda besar ni...huhuhu..hope ada rezeki la nk memilikinya nanti...amin...skrg ambik aura n ambik rasa je lu...




 

Sunday, July 22, 2012

Salam Ramadan


Alhamdulillah akhirnya sampai juga kita dibulan yang penuh keberkatan dan kemuliaan.. kat sini mama nk ucapkan salam ramadan buat semua teman alam maya ni...
Alhamdulillah masih mampu bernafas dalam bulan penuh keberkatan ni..moga segala amalan dalam bulan ni menambahkan lagi keimanan dan ketaatan mama pada yang Maha Esa..

huhuhu...tapi sedih ckit la puasa tahun ni..cz puasa pertama ni tanpa suami disisi...biasa puasa pertama suami ada disisi..n mampu melaksanakan tugas seorang isteri..menyediakan juadah bersahur dan berbuka..tp tahun ni sedikit kelainan...puasa pertama pn tanpa suami..n sahur harusla xde...hahaha..mls nk bangun n layan nasi sorg2...paling utama org lain merasa puasa pertama tp mama lak dh angkat bendera merah lak...lagi la feeling puasa xde ag cuma bila dh masuk keje ni adala rasa feeling dibulan puasa ni...tgk org lain sibuk tempah kuih muih n ada siap sedekah kurma ag...huhuhu..alhamdulillah murah rezeki...


okla..xmo panjang2..just nk ucap salam ramadan jer...mna yang mampu puasa penuh tahniah...huhuhu.
doakan buat mama moga dibulan yang penuh kemuliaan ni mama dilimpahkan rezeki dariNya..aminnnn...


p/s: org keje gov dpt ke x bonus raya...huhuhu..klu dpt syoknya...tp klu xdpt xde rezeki la kn..guna la gaji yg mana ada jelh...huhuhu

 

Sunday, July 15, 2012

SI KECIK YG BERDENGKUR

pagi ni tetiba rajin nk bw...hemm..dlm berbw terjumpa blog Zari's Kasih ,,pastu terbaca sal anak sedara dia operate...ingt operate kes aper..tup2 sal dengkur...adus...teringt kt my Raisya...mmg raisya ada problem dengkur sejak dr kecik..rupanya nk atasi dengkur kena operate buat something dlm tekak...adusss...mama dh rasa cuak pk hal si raisya ni..cmna la klu dia kena operate nanti...hemm...tp klu x ambik tau n xbuat aper2 nanti bila dh besar kesian la kt dia...malu tdo berdengkur satu hal..dh la pompuan..klu lelaki rasanya lain la ckit...hemm..lg satu takut la dia bunyi kt kita..yela cm kita xmabik tau hal masalah kesihatan dia...hemm...memang mama sangat2 takut tengok si Raisya time tdo..bukan nk kata tapi bila time hidung tersumbat memamng cm orang nak mati je dia tarik nafas,,,ngeri giler..kena lak time mama sorang...hanya Doa padaNya aje mama mampu buat...moga xde pape...so skrg ni niat mama nk pulihkan masalah si kecik...moga cepat2 settle...

memandangkan mama pn dh keje at HUSM so senang la ckit nk jumpa pakar tekak yang sesuai...Sebenarnya ari2 g cek telinga si kecik n pakar dh sempat cek tekak si kecik..dia pn ta mmg si kecik ada problem dengkur cuma xde nak dipanjangkan pn hal ni...mama lak jenis tolol..bukan nk tanya banyak2..biasala mama ni jenis penakut ngn doktor sebenarnya...walhal bukan kita yang sakit...huhuhuhu...


okla..per pn moga urusan si kecik cepat settle...huhuhu

Monday, July 9, 2012

KIK menang lagi

Alhamdulillah berkat kesabaran..akhirnya mama n group berjaya ke peringkat Wilayah Timur dan sekali lagi kumpulan mama berjaya...per2 agak risau untuk ke peringkat kebangsaan...dapat join atau x...semua xpasti lagi... 
hemm..per2 pn sangat enjoy dengan apa yang diperolehi dan perjalanan agak lancar sepanjang perjalanan ke Bukit Gambang Resort City, Kuantan. Semua teratur cuma masa soal jawab agak tertekan ckit n bos pn kena tiaw kaw..kaw kat juri...n time 2 terdetik cm xde harapan nak menang... tp Allah masih membantu...dan akhirnya ada rezeki untuk kami..n kami menang dapat Emas...yahooo...okla...layan pict dr mama ekk...































 layan jelah...huhuhu...xsempat nk masuk caption ag...dh free mama masukkan yekk...