>

**Kami**

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

PengikutKu...

Wednesday, January 22, 2014

tak tau betul ke takkk

http://stayreward.com/index.php?share=40967

mama jumpa benda alah ni...hemm..katanya bila klik ada income masuk..huhuhu...entah la..nilai sendiri la kawan-kawan...

Cis Kek Meleleh

arini nk buat 2 post...tertiba terajin plak..hehehe

 meh nk kongsi resipi sikit...sebenarnya projek tahun lepas ag ..tp sebab mama sibuk n xberblog lama kn so pendamkan ajer la yekkk..n arini mama nk kongsi resipi kr uols semua...

kek ni mmg kegilaan org ramai skrg ni kn... n bg mama sgt senang n simple+++sgt sedap...ni mama buat utk datang opis...masing2 meleleh duk melayan..huhuhu..seronok tgk teman2 opis makan hasil air tangan kite kn...



Resipi Cheese Kek Meleleh
resipi kek mama copy dr blog Rahel

Kek:
100g tepung hongkong (kalau takde boleh guna tepung gandum)*
60g tepung jagung*
1 sudu kecil baking powder*
1 sudu besar ovalette
100g gula kastor
4 biji telur
2 biji kuning telur
50ml air sejuk (air dari peti sejuk)
75g mentega cair
 
Cara:
Ayakkan dahulu bahan yang bertanda*
Mixkan semua bahan di atas kecuali mentega cair.Pukul sampai gebu baru masukkan
mentega cair.Sebatikan.
Bakar dalam oven pada suhu 150'C selama 45 minit.
 
Topping (lupa ambk dr blog mana)

 Untuk Cream
250g cream cheese (tatura)
1/2cwn / 3/4 cwn susu pekat manis -mama just letak 1/2 cwm jer or mengikut tahap kemanisan tekak masing2
1/2cwn / 3/4 cwn fresh milk/full cream/ whipping cream dairy - letak mengikut tahap kecairan yang diingini

Mix semua bahan dia atas hingga sebati,
adunan ini memang cair.

Untuk Hiasan 1 buku (250g) cheddar cheese,diparut  + tambah choc chip untuk meriahkan lagi hiasan n rasa umph dalam tekak kite


slmt mencuba semua
 

post 1st di tahun 2014 - bersawang sudahhhh...

alahai..bersawang sudah my blog ni....lama tak menginspirasikan celoteh kt sini...sekali sekala terasa rindu pd my blog.. alhamdulillah di tahun baru ini semua berjalan lancar n mama super bz di tahun baru ni..tanggungjawab makin bertambah...alhamdulillah syukur dengan semua kurniaanNya...

masuk je tahun 2014 maka berubahla angka umur mama tahun ni...wah...wah..angka depan dh nak jd no 3 dah...kejap jer masa berlalu...mama still rasa muda remaja...hehehe..(untung jadi org kecik molek kan...) opss...tapi rasanya mama ni dah makin kembang kut walaupun kecik..asal jumpa orang mesti kena tegur..huhuhu...mana taknyer kalau timbangan sebelum ni just no 4 didepan tp sejak akhir tahun lepas dh naik no 5 kt depan..pastu nak turun balik no 4 dh xturun-turun...huhuhuh..sesak betul la...huhuhu (sape suh niat nk jejak no 5 kn..)

hemm..tahun ni mama harap nasib n cita-cita mama akan tercapaila...banyak wishlist yg dh ada dalam kepala ni...meh nk kongsi sikit...

1. nak lengkapkan diri dengan amalan & ilmu kepadaNya - xmo dah ada langkau2 beribadat 2. nak ada umah sendiri (dlm progress exco-cz mama org negeri lain) 3. nak sihat tubuh badan-luaran & dalaman 4. nk berjinak-jinak ngn bisnes - dalam kepala skrg bab menjahit 5. nak pujuk my hubby stay with me always -xmo dh duk PJJ

ha...tu serba sedikit...huhuhu..moga2 tercapaila di tahun 2014 ni... hemm..perkembangan anak dara mama sekarang...hehehe..dh jadi anak dara pun..siap pandai bersolek hape dh..dh masuk 5tahun pn tahun ni...tp terkilan jugak sbb mama masih xde rezeki nk bg dia adik...dia asyik duk mintak nak adik...huhuhu..terkadang sedih juga nak buat camna rezeki dari Allah..kita mampu merancang n berusaha je kn... okla tu jela corat coret mama di tahun baru n di post pertama tahun ni...
 meh nk kongsi pict latest mama...

mama bersyria..just nk tunjuk tudung yg didesign n dijait sendiri..see makin tembam my pipi kn..huhuh..
 my anak dara...my raisya...

last...of coz me with my lovely hubby...sama lebar but xsama tinggi...huhuhu