>

**Kami**

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

PengikutKu...

Friday, January 27, 2012

Ego...ego...ego

dah lama xupdate blog....hguhuhuhu....sgt2 sibuk dan jiwa sgt2 xtenteram sblm2 ni..skrg ni pn masih kacau bilau n sgt2 bercelaru....namun diberi sedikit kekuatan drNya...

hemm...pe komen korang ngn tajuk entry mama kali ni....hemm..sbnrnya byk boleh dirungkai dengan perkataan 2....seyes...hari ni dlm sejarah n mungkin juga ingtn buat diri mama sndiri...kita kaum perempuan xboleh terlalu ego bila kita memerlukan sokongn dr yg tercinta...semua perlu dikorbankan untuk kesejahteraan hidup dimasa depan..

kerana ego yg tetiba memuncak dlm diri mama ni...buat mama bakal kehilangan sebuah keluarga yg terbina hampir 6thn...subhanaallah...mujur Allah masih memberi sedikit kesedaran dlm diri ni...mujur daku xkekalkan ego dlm diri...andai ego dlm diri terus dikekalkan rasanya harai ni syaitan bergembira sbb dpt musnahkan sebuah ikatan suci...tp Allah maha kaya..maha mengetahui...maha memberi petunjuk & membuka pintu hati yg kelam ini....syukur padaMu ya Allah...Kau masih menyayangi hambaMu ini..namun berikan kekuatan dlm diri hamba mu ini selama2nya...kekalkan kesabaran ku ini....jauhkanlah dr hasutan syaitan yg senantiasa berusaha ingin memusnahkan setiap ikatan suci sesebuah keluarga...berikan cahaya kebahagian dalam keluarga ku...dalam hidupku Ya'Allah...sesungguhnya setiap kesilapan yang berlaku datang dr hati kecil yang jahil..yang kelam dengan pelbagai anasir negatif yang boleh merosakkan diri....

subhanaAllah...maha suci Allah.....berat sungguh dugaan yang kau berikan pada hambaMu ini...terkadang tidak tertanggung untuk dilalui seorg diri..namun daku sedar Kau ada bersamaku memberi peluang padaku untuk terus menyedarkan ku betapa besarnya kuasaMU...

terima kasih ya'allah kau masih memberi kewarasan pd suamiku untuk terus bersabar dengan sikap ku...namun jauhkannya juga dr pengaruh luar yg boleh merosakkan keluarga yang kami bina ini..kentalkan hatinya utk terus letak diriku dihatinya...hindarkan dirinya & hatinya dr pemusnah cinta kami ini......moga dia hanya untuk ku selamanya...dan hanya maut yang mampu memisahkan kami.....



Thursday, January 19, 2012

CNY at Shah Alam

esok dh start cuti CNY..so cuti sakan la mana yg apply cuti ari ahad ni...(opsss..bg yg keje sama cm kelantan la ekk..)
so mama sah la apply cuti ari ahad 2...smbg ag 2hr utk rabu n khamis...wah...satu minggu 2 cuti mmg sakan la berjalan..tp yg xbestnya mama dh book tiket balik ari senin...so ingt mlm ni nk tmbh tukar la ari selasa or rabu...sbb duk sana mls nk nyusah kt org duk numpang umah...g ni pn mama nginap kt hotel 1malaysia..murah la ckit..2 pn pokai sebelah tgn...huhuhu...

so mama akan bertolak ke sana mlm ni la yekk teman2...doakan mama n raisya slmt smpai ke pangkuan papa nun di s.alam...huhuhuhu...


okla all..bye...wish me happy holiday yekkk

sory lama xtempek pict diri sndiri...huhu...ada perubahan xmama dlu n xsekarang?!!!
mau tempek gak pict si kecik yg dh besar n super buas!!!




Monday, January 9, 2012

Gambar Penuh Baju Jahanam

moh mama tunjuk pict baju yg mama ckp pd entry lepas..ni yg mama bulatkan yg mama rasa sgt2 xpatut ada...ke korang leh tlg bulatkan ag mana yg tertinggal...huhuhu

ni cuma sekadar nk tunjuk bukti pd korang yg mama ni xtipu bab ni..okehhhh...

ni pict penuh...


ni pict dekat utk detail...



Tuesday, January 3, 2012

astagfirullahal'azim.....

adussss...entry mengucap panjang...huhuhu..per2 pn masih sempat mama nk ucap Selamat Tahun Baru 2012 buat semua teman alam siber ni..

ni mama nk story ckit nape mama mengucap panjang...hemm..ni dek kelalaian diri sendiri...tindakan luar sedar & ketidak prihatinan mama akan hal sekeliling...seyes tau halnya....tp kdg2 kita xperasan pn hal 2 mmg boleh mudaratkan kita & keluarga...hemm..korang nk tau kenapa?

meh tgk pict lu...ada kaitan gak ngn pict ni tau...


nicekn baby anak dara mama ni...hemm..beli online tau...xde mhl sgt...kain pn sedap je pakai...jenama baby sara kids tau...tp...subhanallah, moga jiwa anak ku xterpesong ke arah lain...taubat mama xbg lagi pakai baju ni...huhuhu..rela ku bakar je baju ni....

hemm..mesti korang herankan nape mama xnk pakaikan baju ni...hemm..sebabnya...gambar2 pd baju 2 sgt2 mengaibkan kita sebagai umat islam...

1. ada pict kucing-it ok...biasa...
2. ada pict anjing...sgt2 diluar jangkaan- xnmpk cm anjing n kain dipotong terbalik so mmg xperasan sgt wlpn pict dia agak besar...
3. ada gmbr salib kt baju ni...
4. ada pict binatang haram lagi satu (Pig)
5. ada unsur2 lain lg yg sgt2 xbagus...nk kena check balik secara dalam2 dr pict2 yg nmpk nice...

silap mama kt sini xdetailkan penglihatan pd pict kt baju ni...sekadar tgk sekali pndg...n silap pd baju ni ia dipotong secara terbalik untuk kelirukan mama....& mama lak beli baju ni ngn org melayu so budget xde per2 la ngn baju 2 bila dia ckp baju mmg cantik...

per2 pn syukur mama tersedar sebelum berkali2 my raisya pakai...
hope hati my raisya xterpesong akan benda2 yg sgt2 xelok dibajunya 2...

p/s: kesimpulan yg dpt mama buat, berhati2 time nk beli baju anak or diri sendiri n perincikan penglihatan if pd baju or others yg ada pict2..ala..per2 pn kena jd org yg sgt2 teliti n banyak songeh...xpe demi kesejahteraan jiwa raga tau...


nanti mama zoom pict baju ni klau korang nk tgk...kisah betul tau..bukan karut marut ni....