>

**Kami**

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

PengikutKu...

Tuesday, August 5, 2014

Gambar raya suam-suam kuku jer

Hurm tahun ni xbrp gempak sgt nka beraya....huhuhu...sedih mengenangkan xde kamera..mengharapkan samsung kecik mama ni jer...apela sgt kualiti gmbrnya..so menumpang kasih la ngn samsung besar2 yg adik2...meh layan gambar raya suam-suam kuku kami...


















hurm ada la jugak..tp seyes xmeriah gambar2 ni seme...xcm thn2 lepas...cukup sebagai kenang-kenangan jela...huhuhu,,,

p/s: SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN DARI KAMI SEKELUARGA



Thursday, July 17, 2014

DEKORASI RUMAH - RUANG BAWAH TANGGA

Terpk sedetik perihal my umah...cmna nk deko rumah ni especially tang part bawah tangga..ruangnya agak besar...hurm...1st cdgn dlm kepala nk jdkan ruang mkn bawah tangga...tp ramai yg membantah katanya xsesuai bawah tangga...kalau nk pk umah 2 tingkat pn duk area mana pn mmg dia akan jd bawah jugak..kn..kn...second dideko dgn buat almari ut tv or utk jd sudut bacaan..tp xker nmpk cm serabut ngn buku..daku ni bukan jenis ulat...huhuhu...manusia biasa je kot..time rajin je mood ulat dtg...3rd buat almari utk buh pakaian or pinggan mangkuk...or almari hiasan utk letak segala mak nenek hiasan...tp cm terugi la plak buat benda tu...aku plak xmo la bersesak2 ngn brg hiasan ni cz aku ni bkn jenis rajin nmk mengelap bagai...hurm..meh nk kongsikan antaRA design yg aku terbekenan utk bnda yg aku kata tu.....cer komen ckit mna yg ok...

Thursday, July 10, 2014

DUIT BARU RM6..ada ker?


ha...bunyi cm memain jer kan ngn duit rm6...mama sendiri pn xsure ada ke tak..tapiiiii akak opis mama cakap confirm ada tahun ni..pelancaran untuk duit raya katanya...siap confirm balik dengan en.suaminya yg keje bank lg tu...hurm...tp seyes mama masih berkira-kira nak percaya atau tak..yela selagi xnampak depan mata cmna nk percaya kan..huhuhuu..
ramai jugak duk post dlm fb sal duit rm6 ni...so kita tunggu jela bln ni ada ke tak...huhuhu




Salam Ramadhan 1435H

harini dh masuk hari ke-12 ramadhan...huhuhu..agak lewat utk mama ucapkan salam ramadhan kot...
lama jugak tak menaip kt sini...agak sibuk n suka menyibukkan diri kan...
Ramadhan tahun ni cm biasa byk program nak dibuat...huhuhu...1st nk kena settlekan baju raya kami sekeluarga...sib baik awal2 lg dh beli kain..klu tak lg la pening duk pk nk cr kain...tp setakat 12 ramadhan ni mmg baju sedondong kami sekeluarga belum dijamah...aduss...dh sakit perut pk sal baju raya
Second program...nk buat kueh raya la...huhuhu..tahun ni ingt nak buat beberapa jenis jer..xmo byk jenis tp dlm kuantiti byk la cz mama kn ada 3 umah nk kena cover...huhuhu..dh start raya penat...tahun2 lepas ada jugak membantu tp tahun ni harap pembantu cilik mama tu leh tlg la ckit...
Alhamdulillah jugak..syukur dengan kedatangan ramadhan kali ni...berita gembira mengiringi kami... seriously kami sangat-sangat teruja dengan hal tersebut..(opss...bukan nk dpt bby baru tau..)alhamdulillah mama dh dpt kunci untuk rumah baru..walaupun xdpt masuk lg umah tu coz CF lum lepas tp mmg sgt2 teruja dh.,..dh siap g survey lampu2...dh settle order pasang grill n hampir separuh settle cat rumah...mesti korang pelik pesal cat umah kn...hurm...secara jujurnya mama xbekenan ngn colornya..n nak buat byk color dlm umah..cm dlm kehidupan ada warnawarni..so umah mama pn kami buat warna warni...lantak la org nak cakap pelik ke hape...rumah kami..bkn umah diorg...huhuhu..operasi mengecat umah setakat ni akan disambung selepas raya cz en,hubby dh naik ke s.alam...sebualn skali balik..nmpk gaya lmbt jugak la nk siap...huhuhu
Bilik Utama -kelabu purple
ruang tamu ke-2 (kelabu hijau)

Bilik si kecik sure pink purple
Bilik ke-3 kelabu turqoise
Tandas
meh nk story ckit sal si kecik mama...hurm walaupun lum dpt menambah ahli tp syukur dengan kurniaan yang seorang tu....bnyk perkembangan positif..skolah pn rajin bukan main skrg,,,xde dh nangis2 pagi2...hurm bab mengaji paling mama bangga...alhamdulillah...menghafal pn dh byk surah...iqra pn dh masuk buku 2...alhamdulillah dia sgt teruja dengan buku-buku...satu perkembangan bagus yang perlu diterapkan dalam diri anak-anak....
 cinta hati mama..

okla setakat tu jela dlu mama coratcoret kt sini...ada keje nk kena settlekan..meh nk tunjuk muka pemilik ckit..huhuhu...



Monday, April 7, 2014

Bisnes Tudung - Eryna Raisya Collection (ERC)

Memandangkan tahun ni tahun bisnes... dan dengan sedikit kepakaran dan minat yang ada...bermula bulan Februari 2014 mama dh start bisnes tudung...Homemade tau...Pasti pemakai berpuas hati dengan kualiti material terbaik yang digunakan dan design tudung yang akan mama cuba ilhamkan yang terkini...Insyaallah.. 

Ni label my tudung...moga mama beroleh kejayaan dengan bisnes kecilan ni...

 sebahagian koleksi tudung ERC

 Syria Raisya

 Shawl Dwi Kasih

 Halfmoon Eryna

 Shawl Alisha Like Ariani

Semua Material berasaskan Chiffon berkualiti tinggi.

Berminat bls sms n whatsapp : 0129555145 (Lisa) -marlisa@usm.my
0145063875 (Shuhada)

Wednesday, January 22, 2014

tak tau betul ke takkk

http://stayreward.com/index.php?share=40967

mama jumpa benda alah ni...hemm..katanya bila klik ada income masuk..huhuhu...entah la..nilai sendiri la kawan-kawan...