>

**Kami**

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

PengikutKu...

Thursday, January 21, 2010

Aku yang Busy....

dah lama xstory2 kt my blog ni...dh banyak yg lost citer..huhuhu...sejak akhir2 ni, mmg aku tersangat2 sibuk dengan kerja n my Raisya...dalam jangka masa 2 gak lak banyak benda yang terjadi kt kami....

jom tgk picture sambil2 baca my story-mory...

wajah kesayangn ku...raisya..

ceritera kami...

1st
Raisya dh boleh bertatih ckit2 dah...hemm...nk upload jer pict...so korang layan jer la ekk...nk letak video pn tgk ler mood aku cmner..huhuhu...
ok..aku letak jer la ekk...tgk gelagak my raisya yekk..

video
video 1...raisya jalan

video
video 2-raisya jalan...

2nd
nyer..about my Raisya gak...hemm...entah naper lak tetiba deman selsema...tp yg dahsyatnyer berlarutan...badan panas cm bara api jer..aku yg dukung dia pn smpai berpeluh2 cz terlampau panas...mana taknyer suhu mencecah hampir 39darjah celcius...fuh..kalah org besar punya suhu..huhuhu..hemm..makan ubat pn stay xkebah2...sampai p 3 klinik...termasuk kt kecemasan...tp my Raisya stay sama...Risau giler ar...dh ler aku dh 2 mlm xtido...ari ahad lak dh ambik cuti...huhuhu..mmg risau sangat2...takut jadi benda lain kn...so kami ambik keputusan balik kg...sekurang2nyer klu per2 jadi orang tua ada..2 ler pentingnyer orang tua...hemm...ari isnin p klinik kt trengganu...hemmm...doktor cek,..rupanyer bengkak kt tongsil...2 lah faktor my raisya xsihat n xkebah2 dari demam...sian my Raisya 2-3 hari xmakan n xminum just minum air kosong jer...dah makan ubat doktor bagi..petangnyer dah boleh isap susu..alhamdulillah...demam pn dh reda sikit...mlmnyer...Raisya pusing 1 toto myb dia lenguh badan..abis pusing sampai kami tido just kt tepi2 jer...huhuhu...sian pn ada..lucu tgk gelagat dia tdo pn ada...hihihi..

3rd
hemm..aku dah start p klas yg Hai-O anjurkan...alhamdulillah banyak ilmu yang dapat aku jadikan panduan untuk bisnes n untuk kehidupan ku seharian...hemm..kelas ari selasa...kelas ilmu n ari jumaat kelas sistem n produk....syok gak ar...dapat jumpa ramai businessman n women yg dah berjaya n yang baru nk bertatih cm aku ni...hemm...dlu agak susah untuk aku yakinkan diri dengan bisnes ni..tp selepas aku mengenali n berkawan dengan mereka2 yang dh berjaya n atas keyakinan aku untuk tingkatkan taraf hidup ku sekeluarga seterusnya..aku turut sama bersama2 berjuang bersama mereka...moga aku akan turut sama berjaya n bertuah seperti mereka....bak kata orang tua-tua...dimana ada kemahuan..di situ ada jalan...Allah sentiasa membantu umatnyer yang sentiasa berusaha ke arah kebaikan...insyaallah aku pasti akan berjaya atas bimbimgan upline2 ku...amin....korang pn doakan kejayaan ku yekk...

hemm..seterusnya akan ku sambung dalam entry seterusnya yek..tgu....aku nk edit psit lu la...hehehehe...



Monday, January 11, 2010

Raisya dh boleh berdiri sekarang...

huhu..kejap jer si Raisya ni...start mgu lepas Raisya dh boleh berdiri sendiri tau..tp bukan boleh jalan lg yek..huhuhu...cepat jer kn..tp merangkak mmg dia xboleh ar..huhu..xkisah ler mana2 kn...asal ada perubahan yg positifkn..
hemm...1st time ari 2 enth kenapa si raisya ni xnk kasi aku pegang badan dia..so aku per lg try ar lepaskn tangan..uik...budak ni...dh boleh berdiri..siap sengih sampai ke telinga lagi 2..tp yang sedihnya pict2 yang aku snap time dia berdiri xdpt di attachkan cz kna tukar memory kad yg lain yg ari 2 dia silap bg yg saiz kecik..patut dpt 8G...so bila tukar suruh dia copy masuk dlm yg baru..ingt masuk ok ar..balik2 cek fuh xde..frust giler arr..sedih pn ada gak..huhuhuh..masih ada bbrp keping xsempat nk upload dlm pc lg...ruginyer..sayangnyer..

hemm..xper la yg rugi 2...kita tgk pict yg kt bawah ni la ekk..ni baru pg td ambik...mata pn bengkak lg..baru bangun tido...xsenyum..so xlh tgk cm ner pict raisya senyum time berdiri...mmg sengih dia sampai telinga ar..

uik...buat best lak tangannyer 2..hihihi..



Wednesday, January 6, 2010

1st Time Kami Ke Pantai

pelik kn bunyinyer...cm kami ni orang hutan lak susah nk jumpa pantai....tp sebenarnya untuk Raisya jer...kami bermakna Mama+Papa+Raisya....huhuhuhu..
hemm...sejak Raisya lahir n sampai ler dia dh berumur 7bln...2 ler 1st time sampai kt tepi pantai, main air laut dan pasir kt tepi pantai 2...

Tarikh : 26 Disember 2009
Tempat : Pantai Irama, Bachok

jom tgk koleksi gambar2 yang sempat aku snap...
gelagat Raisya

Raisya n Papayer

Kami..

yang ni paling aku suka...fuh...bukan main lagi si Raisya bila dpt main pasir n air...siap xsabar lagi nk tunggu air laut 2 sampai kt kaki dia..huhu...seronok sangat..


Friday, January 1, 2010

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

stick mode!! new entryscroll down...

dah lama nk menjoinkan diri untuk menyertai contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL n dah lama tau pasal contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL ni..dari pelbagai blog...tp blog pertama saya tau adalah blog denaihati..n zai kulim pun pernah mempromotekan contest ini...hehehe..cuma saya ajer yang xsertai..so sesaper nk join contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL masih sempat cz belum diputuskan tarikh tutupnyer..so syarat2 bagi contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL ialah seperti dibawah :

Syarat-syarat contest "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL"

1. Terbuka kepada Satu Dunia Melayu yang mempunyai weblog samada berbahasa Melayu atau English.

2. Buat satu entri bebas di weblog ANDA dan wajib ada perkataan "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" dan saya tahu contest "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" dari blog : contoh saya tahu contest "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" dari blog Hidup Biar Sedap.
3. Dalam entri Anda wajib ada nama-nama sponsor dan tolong update bila ada sponsor baru.
4. Dalam entri jangan lupa backlink kepada Denaihati.
5. Tinggalkan komen dan link entri anda di posting contest "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" di weblog Yang Terbuku Di Hati.
6. Jangan lupa subscribe blog ini melalui email dan aktifkan.
7. Follow Twitter @Denaihati dan klik button retweet di entri ini.
8. Follow Facebook @Denaihati dan kongsikan link contest ini dengan teman-teman Facebook ANDA.
9. Tambahkan link blog Denaihati ke dalam bloglist ANDA untuk terus monitor contest ini.

10. Hadiah hanya untuk weblog sahaja, website forum dan website umum tidak dikira, seandainya bukan weblog maka peserta seterusnya akan dikira sebagai pemenang. Hanya 10 weblog teratas dikira sebagai pemenang.
11. Penganjur berhak mengubah atau update syarat-syarat mengikut kesesuaian pada bila-bila masa.

contest ni telah disponserkan oleh DSGClicks, Berani Gagal Network, One Malaysia Blogshops, Anisha Online Mall dan Saudacare.




SELAMAT DATANG 2010

Selamat datang 2010...moga per yang xtercapai dan terlaksana untuk tahun 2009 akan dapat ditebus ditahun ini...

harapan di tahun 2010:

1. Upgrade Myself
2. Nak Buat kerja yang boleh beri side income...
3. Nak suruh My Hubby keje...xkisah Gaji sikit janji kerja..
4. Nak lebih senang dari tahun sebelum..
5. Nak Jadi pekerja yang lebih berdedikasi n cemerlang...(Datang Awal selalu)
6. Nak Dapatkan Lesen..dh nk abis tempoh untuk L..harap2 akan dapat gak P nyer..huhu
7. Nak jadi isteri yang mithali n solehah...xcukup soleh n mithali lg nihhh...
8. Nak mendalami ilmu duniawi n akhirawi..
9. Nak cukupkan solat 5 Waktu...huhuhu..kadang2 ada gak tertinggal..dh xnk tertinggal bab2 wajib ni..nk topup(Ganti) yg mana xcukup klu boleh...huhuhu..insyaallah..
10. Nak Jadi anak n menantu yang taat dan baik...huhuhu..

hemm...2 antara 10 perkara yang aku hajati..moga2 tertunai....Amin...
korang lak cmner?per hajat ditahun baru niii...