>

**Kami**

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

PengikutKu...

Monday, November 1, 2010

Mama teringin nk blaja buat Cup Cake & Chocolate handmade....

 cilok dr blog cup cake org....sorry yekk...

Cilok jugak....

Secara jujurnya dh lama mama idam2 kan nk memiliki kemahiran bab2 buat kek n coklat...dh lama mama duk survey2 blog2 coklat n kek...terujanya...akhir2 ni lg la...hemm..terpk jugak bila ada skill kita blh buat bisnes...hemm..syok 2..lg lak kt kg mama kurang yg buat cake n cup cake...so blh la promote utk org kampung utk ape2 majlis...hemm....mama dh jumpa org yg sanggup nk ajar mama..tp ada la plak masalahnya..adoi frust sgt2...hemm..tp mama lum bgtau kt pengajar yg sudi 2...hope dia xmarah la kt mama cz cancel last minit...
 teringin nk blaja....nk buat cmni...(Cilok gak ni...)

hemm..mula2 mama budget nk blaja buat coklat pas2 bila pk2 blk tmbh dekat ngn my birthday..lg elok blaja cup cake...blh buat birthday cup cake sendiri...lg pun MIL pn sokong mama nk blaja...dia lg suka mama ada byk skill...dia pn jenis yg [ndai bab2 masak...hemm..katanya bagi kita byk skill..menjahit..memasak...mcm2 la...klu susah2 kita blh guna skill yg ada utk tmbh pendapatan...mcm MIL mama 2....hemm..pagi2 buat jualan kueh...klu musim kahwin...sibuk ngn org tempah utk masak gulai kawah..hemm..mmg gulai kawah dia termasyuk la setakat ni...semua puji la...so mama pk mama pn nk cm MIL mama 2....tua2 duk umah duit pn masyuk...tp bila dh ada masalah cmni...rasa frust xyah cakap la..huhuhuhu...mama nk blaja...mama nk blaja...

Mama lg semangat bila hari jumaat ari 2 tgk kt TV1 sal bisnes cup cake yg dibuat oleh sorg lepasan U ...xkeje lain dh..fokus ngn cupcake...hemm..mama lg la semangt nk blaja n nk buat cm dia...
Ya Allah permudahkan lah segalanya untukku....

hemmm...hajat hati bila dh blaja cupcake..bdgt nk tmbhkn lagi ilmu didada...nk blaja buat kek lak..utk birthday...utk kahwin...nk blaja buat kek yg bertingkat2...nk blaja buat cheese kek...nk blaja buat kek fondant n bentuk2 mcm2...hemm..semua mama dh survey utk kelas...hope ada rezeki mama utk akan datang...moga mama dapat capai impian hati mama 2....Amin...

THOMAS n FRENS CAKESTIER TYPE 4 (STACKED)TIER TYPE 1 (FLOATING) 
ni cilok dr blog FadRizals...Suka tgk kek kt blog dia..lawa2 n gempak2 je...huhuh

2 comments:

  1. insyaAllah..adarezeki nati boleh la belajar..he3 bagus2 ada bnyak skill ni..mmg xrugi..

    ReplyDelete
  2. hehehee sama la...lela pun teringin nak buat. yg cupcake cantik2 tu can x berani lagi...tp coklat tu mmg nak cuba gak..tgh cari muld yg cantik2 tp kat doha ni xde la pulak

    ReplyDelete