>

**Kami**

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

PengikutKu...

Tuesday, July 19, 2011

Hari Paling Bangganggggg

entah nape la malang sangat nasib mama arini...hemm..benci tul la bila situasi cmni....
huhuhu..nk buat cmna dia je keje..kita ni duk saje2 tgu duit masuk bank jer...huhuhu...hangin satu badan mama tauuuu..

kesnya cmni...semalam mama suh la staf unit mama update data dalam sistem universiti ni...pastu tgk2 la data mana yg xlengkap n xpenuh....huhu..konon nk membantu unit sepatutnya..rupanya hampeh..kena caci maki ada ar...hemm..kadang terpk gak ngn status jawatan...blh je mama nk lawan ngn jawatn mama ni..dh la dia 2 kerani jer..arap keje lama jer..hormat org tua kita ni...melenguk je la kita mendengar kata indah yg kuar dr mulut dia...hemmm...pedih je telinga n hati mama ni..sib baik puasa...klu x..mau je mama hembur kuar kata syok kt dia...kasi lawan balik tp mama sabar....hemm..cmni la bila keje tmpt ramai..byk kepala nk kena ikut nk kena jaga...

huhuhu..ni kes borang hrmis la..katanya haku xkasi kt dia utk diupdate...ehhh...aku dh bgtau awal2 lagi la kt bos ko 2 suh tgk borang utk update data...xpayah aku g hulur la.kang kita g hulur hangin lak dia tgk belambak fail ngan tebal nk mampus ni...kita simpan elok ni pn kira ok..klu duk ngn bos ngko 2...rasa terperam terus kot...hemm..mama ni pegawai it...bukan terlibat pn bab2 maklumat peribadi staf ni..ni mmg unit dia yg buat...tp 2 la..bos dia pn satu..mentang2 hrmis berkait ngn sistem..so brg pn mama simpan jugak ar...alhal hrmis ni mama just tgk2 je..n membantu apa yg patut..so bab borang n ngesah patut mama xlayak...tp sbb nk suh cepat diproses n disahkan data dm sistem hrmis 2..so nama mama dimasukkan sekali...hemm..so org pn asyik mai tabur borang2 kt mama ni lakkk..berlambak2..cm kita lak penyimpan maklumat2 ni....huhuhu...gerammmmm..gerammmm

pastu yg xtahan duk ungkit bab hrmis xdisahkan..ehhh..ngko ingt nk sah hrmis senang2 ker...xde la mama nk main tekan tekan...2 bukan cara mama la...mama kena rekod dlu..kot2 salah xke mama yg kena...borang xde xkisah tp perlu la jugak rekod..dh la berat n lembab je sistem 2....pastu nk ngesah buka sekali ngesah utk sorg....klu ada 40 data..40 kali ngesah la...hemm..ckp senang je owg..dia xrasa cmna kita keje...cm2 la lagaknya....

p mampus la ngko...ada aku kesahhhh...janji ngko bahagia dh ler...aku xbahagia xper...sbb aku kn makan gaji buta....

bukan pict ari ni..tp ari khamis 2 minggu yg lalu...xde mood nk snap2 arini...

p/s: sory agak kasar ckit bahasa arini...hangin giler pas kena sound depan staf...