huhuhu...ni aktiviti dlm sehari time cuti ari2...buat pas buat biskut suji pelangi kristal..yelah bila tgk suji pelangi cm xbrp byk je ditambah ngn my SIL dh tempah awal2 before pose..so mama pe lagi..operasi arab la plak..mls la buat biskut sama..kasi nmpk lain walaupun rasa sama je...huhuhu..sebenarnya biskut arab atau suji ni favorite my SIL...hemm..dia tempah bukan bayar pn..cuma tempah nk makan..suh kita buat awal2 n banyak ckit utk dia ngap time raya nnt la...cnfrm balang biskut arab n suji kristal dlm genggamnya...huhuhu..xkisah pn...mama ni seronok bila org makan hasil kerja kita...huhuhu..letih membuat xterasa je...
ha..ni dia biskut arab mama...jenuh duk bubuh ceri kt atas 2...huhuhu..sib baik buat time mlm n raisya lak dh tdo time 2...huhuhu..layan jelah smbil layan tv...
ha..ni dia biskut arab mama...jenuh duk bubuh ceri kt atas 2...huhuhu..sib baik buat time mlm n raisya lak dh tdo time 2...huhuhu..layan jelah smbil layan tv...
versi flashversi xde flash...
moh tgk resipi
BISKUT SUJI aka ARAB
bahan doh :
500-600g tepung gandum
300g gula icing
500g ghee/minyak sapi
secubit serbuk soda bicabonat
ceri untuk hiasan
cara-cara:
1. gaulkan kesemua bahan doh hingga rata n sehingga xmelekat di tangan
2. bulatkan doh sebesar guli dan atur atas dulang
3. bakar pada suhu 150'c selama lebih kurang 15 minit
4. biarkan biskut sejuk diatas dulang pembakar barulah disimpan dalam bekas kedap.
selamat mencuba
moh tgk resipi
BISKUT SUJI aka ARAB
bahan doh :
500-600g tepung gandum
300g gula icing
500g ghee/minyak sapi
secubit serbuk soda bicabonat
ceri untuk hiasan
cara-cara:
1. gaulkan kesemua bahan doh hingga rata n sehingga xmelekat di tangan
2. bulatkan doh sebesar guli dan atur atas dulang
3. bakar pada suhu 150'c selama lebih kurang 15 minit
4. biarkan biskut sejuk diatas dulang pembakar barulah disimpan dalam bekas kedap.
selamat mencuba