>

**Kami**

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

PengikutKu...

Monday, August 22, 2011

Oreo Black Beauty Cookies

hehehe,...menjadi gak projek biskut ni...ni kes tergugat tgk kt blog Masam Manis..huhu...me n my sis per lagi..cari biskut oreo la yekkk...huhuhu

hemm...biskut ni mama buat time cuti sakit perut..cehhh..sakit perut tp buat biskut sampai 3 adunan...huhuhu...tp sib baik gak cuti sbb keesokkannya my sis balik kg dah...uwaaaaaa...selamat...

hemm..moh tgk cookies mama..yg xbrp cun..

moh tgk resipi lak yang di C&P dr blog Masam Manis..
BISKUT OREO BLACK BEAUTY
by: Citarasawan

Bahan A
280 gm mentega
200 gm gula castor

Bahan B
250 gm tepung gandum
50 gm serbuk koko
30 gm tepung jagung
20 gm biskut oreo - dikisar halus buang dulu krim dia
1/2 sudu teh baking powder

Hiasan
Putih telur - mama xletak
Biskut oreo - dikisar halus buang dulu krim dia
Coklat masakan putih cairkan- mama guna milk choc compound
Croquant - mama xletak
Pukul bahan A hingga kembang
Semua bahan B satukan, kemudian ayak dan masukkan dalam bahan A dan gaul sebati hingga menjadi doh yang lembut.
Masukkan adunan dalam piping bag dengan nozel bentuk bulat dan memanjang.
Tekan atas tray hingga habis.
Sapukan atasnya dengan putih telur dan taburkan serbuk oreo di atasnya.
Bakar pada suhu 150C selama 25-30 minit
Keluarkan biskut setelah masak. Tunggu biskut sejuk.
Paip kan dengan coklat putih.

Cara ita (mama ikut cara k.ita ni jugak)
Doh yang telah siap ita gentel bulat2 bentukkan seperti guli angaran berat 6 - 8 gm.
Kemudian ita golek2kan atas oreo hancur tu.
Susun dalam paper cup dan bakar.
Selepas tu boleh lah melorek atasnya.