>

**Kami**

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

PengikutKu...

Thursday, August 11, 2011

Kejap jer..dh Hari ke 11

masa oh masa...sungguh cepat ia berlalu pergi...cm minggu ni.sedar xsedar dh berada di penghujung minggu..so maknanya esok yang keje kt Kelantan, Terengganu n Kedah akan bercuti ar...huhuhu...sungguh xsangkakan...
hemm...sebut sal masa mmg cepat ar..sama jugak ngn puasa...dah hari ke 11 arini...tapi mama baru aje 8 hari pose...keh..keh..awal2 ag ambik tempat...bendera jepun lambat turun ar...hehehe...hope pose tahun ni cukup ngn 3 hari 2 dah ler...huhuhu...xpayah ganti pose byk2...
hajat dihati bila dh masuk hari ke-10 n keatas nk le start membakar...tapi bahan2 belum ag mama beli..huhuhu..susah ckit ar cz xde pengangkutan kn...n budgetnya nk memborong barang kueh esok atau lusa la...hope menjadila...yela..awal2 ag mama dh mintak ongkos ngn mr papa untuk buat kueh...mr papa pn dh 2x topup..tp barang kueh xmenjadi ag..asyik beli barang makan...pastu order baju raisya ag...hemm..so ada la balance nk beli brg kueh..sementara nk tunggu duit bonus masuk...
hemm..mama ni jenis xsuka beli biskut raya yang siap...xde feeling nk raya ar...hehe..lebih suka bersusah payah membakar..sonok je time menerap, membakar n menyusun biskut raya dlm balang..mcm tahun lepas sempat mama buat 6-7 jenis biskut gak..hemm..semua biskut kena buat triple ar sbb ada 3 umah...n mmg mama org penting bagi ketiga2 umah untuk pastikan setiap umah ada biskut raya...huhuhu...kenapa mama???

1st sebab mama mmg anak sulung dlm family mama n paling tau bab ni...ummi mama nk arap sape ag..adik2 seme skolah..mmg xleh nk membuat biskut...
2nd sebab hubby mama anak tunggal so sah2 la mama yang kena pastikan biskut raya umah MIL ada n mama je yang dia harap untuk urus bab ni....
3rd sebab mama mmg xsuka tgk kt umah xde biskut raya time raya...xrasa cm raya la klu xde biskut raya...huhuhu...
4th sebab mama mmg jenis suka makan biskut raya lepas abis musim raya...

huuhuhu.....so korang bayang je klu mama beli..mahu abis sebelah tangan utk tempah biskut raya...tp bila buat..rm200 pun dah lebih untuk bahan2nya pastu leh improve skill yang sedia ada..huhuhu...
korang lak cmna?

ni koleksi biskut thn lepas..xsemua mama snap..

snow almond
almond london
biskut makmur
suji pelangi

p/s: asyik citer sal biskut raya..baju raya pun xsettle ag..enth siap entah tidak xtau la baju raya...huhuhu

pict raya tahun lepasssss...