>

**Kami**

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

PengikutKu...

Thursday, March 31, 2011

Alhamdulillah..dalam kesusahan Dia permudahkan

entry tengahari buta..hehehe..mama just nk kongsikan berita ynag agak gembira gak la..sebelum ni mama kesedihan...namun dalam kesedihan 2 mama diberi sedikit rasa kelegaan dan kegembiraan...nk tau pe...sebenarnya mama dh dpt pengasuh utk Raisya...
mcm ni citernya...semlm pas mama balik keje terus mr papa ajak mama p usha umah pengasuh...usha pn dr info jiran sebelah umah mama..katanya si kakak A ni nk ngasuh budak..so mama pn p la..xde la jauh sgt ngn umah mama...cuma kena menentang arus je la bila nk p anta raisya pagi2...huhu...tmptnya kt area taman putih je..dekat je ngn umah erma..okla cukup bab tempatnya..kita story bab pengasuh lak...heheh.
hemm..mula2 kami ke umah kakak A..bagi salam..pastu berjawab la..n mr papa pn buka bicara bab pengasuh...tup2 dia bagi jawapan yang sgt menghampakan kami...cm nk terus blah je dr situ..tp dia cm kesian tgk kami n dia tau area2 umah dia 2 ada je yg nk ngasuh budak..so dia try la tnya umah blkg..hemm..xde jawapan..pastu dia panggil lak jiran depan umah dia...hemm..berjawab..n si kakak B lak kuar n kakak A citer la masalah kami sekarang ni...hemm..dlm duk citer2 kt kakak B..kakak B ni ajak kami naik dlu...bincang dlu cmna...cm berkenan je nk ngasuh raisya...hemm..kami naik atas umah kakak B dengan sedikit harapan...duduk sembang2 jap...pastu dia soal bab bayaran yg penah kami kasi kt pengasuh lama raisya..so mama cakapla rm200..pastu dia isukan klu dia minta rege 2 nk kasi x...hemm..mama dengan xsemena2 erus jawab ok je..excited u bila org sudi jaga anak kita tmbh lak dia pn ada anak laki umur 4 tahun hope raisya suka la kawan ngn anak dia...adala kawan ckit xde la sunyi sangat..n mama tau raisya mmg minat bab budak laki...pastu dia ckp la anak dia pagi tadika pastu kul 11 baru blk..hemm..rasanya xkisah bab2...kejap je raisya duk sorang...pastu ada la geng...hehehe...
yang mama rasa sgt suka bab ni bila kakak B ni just asuh raisya je..so dah sah2 la dia leh fokus utk raisya ckit kn..cm pengasuh sebelum ni...klu kakak B  xsetuju rasanya mama akan tnya balik ngn pengasuh lama dia...hehehe...
per2 pn pengakhiran citer yg sgt gembira...


ps: hemm..bab exam mama..mama dh request ngn pihak usm penang utk semak balik result..cm xpuas hati je...tp klu betul mmg mmg kandas...mama redha...borang utk exam akan datang pn mmg akan isi jugak walaupun pihak penang xbuat tindakan lg masa ni...huhuhu